CNE a decis: teza de doctorat a Liei Olguța Vasilescu nu este plagiat

485

lia olguta vasilescuAm spus de la început că lucrarea de doctorat a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, nu este plagiat, dar nu m-am aventurat în explicații și tot felul de chestiuni pentru că era clar că acest lucru trebuia să îl spună specialiștii în domeniu. Trebuie sa recunosc că nu auzisem de Vilfredo Pareto până la acest caz, neavând nici o treabă cu domeniu. În situația aceasta au fost cei mai mulți dintre cei care au comentat cazul cu ardoare.

Scenariul ordinar a fost pus la cale de niște indivizi insalubrii, care nu s-au putut obișnui cu ideea că Antonie Solomon a pierdut alegerile la Primăria Craiova și că ei vor pierde tot felul de privilegii.

Este adevărat că s-au găsit și alți nebuni care să conteste, după aceea, teza de doctorat, pe aceleași considerente pe care le lansase pe piață indivizii din Craiova, plătiți cu siguranță de adversarii politici ai primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Consiliul Național de etică a dat verdictul: teza de doctorat nu este plagiat. Punct. Ce este de făcut din acest moment?

Toți cei care s-au grăbit să arunce cu pietre atunci, acum se comportă de parcă nu s-a întâmplat nimic. Plouă și la instituțiile de presă, care au dedicat acestui ”plagiat” emisiuni întregi de dezbatere.

”Pe 64 de site-uri a apărut știrea falsă că am plagiat lucrarea de doctorat și doar 6 prezintă varianta Consiliului Național de Etică din care reiese că nu am făcut-o. Trageți singuri concluziile!”, a spus pe o rețea de socializare primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Dacă nu este cu porcăială, și este cu scuze și acceptarea adevărului, nu este bine. Nu le mai place. Un capitol încheiat. Va începe altul. Dar dacă nu se iau măsurile legale cu cei care scot pe piață mizerii de acest gen, nu vom evolua deloc.

Primarul Craiovei îi va acționa în instanță pe cei care au pus la cale mârșăvia:

”Ia să vedem câte emisiuni îmi dedică acum B1 Tv ca să își ceară scuze, după ce pe toată perioada Crăciunului de anul trecut au susținut aberațiile unei băsiste notorii sau dacă Pro Tv își va începe jurnalul de știri cu titlul „Olguța Vasilescu NU a plagiat în teza de doctorat”, după ce data trecută a lansat acuzații mizerabile fără vreun fundament.

Cum am anunțat deja, mă voi adresa instanței depunând plângere împotriva tuturor celor care au pus la cale acest atac politic. Am lucrat o teza de doctorat de care sunt mândră, ani de zile, cercetând un sociolog interzis decenii la rând și prezentând pentru opinia publică tezele celui care a inventat ” teoria elitelor”.

În plus, am tradus „Tratatul de sociologie generală” de Vilfredo Pareto, din italiana, cuprinzând aproape 2000 de pagini. O muncă pentru care nu am primit niciun fel de apreciere de la școala românească de sociologie, ci dimpotrivă, am fost batjocorită pe parcursul unui an întreg”.