CN al PSD între alegerea unui nou lider și adoptarea unor măsuri dure în Statut

429

victor pontaVineri, 20 martie 2015, și sâmbătă, 21 martie 2015, se întrunesc membri Consiliului Național ai PSD pentru a-și alege, după ani buni, președintele acestei structuri, și mai important pentru a veni cu mai multe modificări la Statut, unle destul de dure, dar necesare într-o societate într-o continua schimbare, și cu răbdare tot mai redusă față de politicieni.

Nu vreau să vorbesc despre momentul 16 noiembrie ca fiind semnalul schimbării, pentru că ar fi un moment fals indicat. Societatea românească a atras atenția că nu mai acceptă orice de la politicieni în iarna anului 2012, când a ieșit săptămâni întregi în stradă și nu a plecat decât odată cu Guvernul MRU.

Din păcate, întreaga clasă politică nu a înțeles acest semnal la adevărata lui intensitate. De această neînțelegere a profitat Klaus Iohannis, venit din provincie în politica mare și promițând tot ce ți-au dorit unii să audă.

Din păcate nici președintele ales nu a înțeles mare lucru despre psihologia poporului pe care a ajuns, vremelnic, să îl conducă, dacă l-a adus la Cotroceni pe cel alungat de popor cu tot cu guvern, Mihai Răzvan Ungureanu, și face toate diligențele să îi readucă la putere pe cei care susțineau guvernul celui repede gonit de la Palatul Victoria.

Actualii lideri ai PSD dau semne că au înțeles în cele din urmă că așa nu se mai poate și pentru a fi credibili trec toate acestea în Statut. Mai rămâne să fie și aplicate cu rigurozitate cu care sunt formulate.

Speranțele pesediștilor sunt că odată cu alegerea noului birou de conducere vor începe să funcționeze, ca altă data, departamentele partidului, cărora li s-a simțit lipsa în momente importante.

În acest CN al PSD va fi stabilită și data Congresului, care va fi cel mai probabil în toamna acestui an.