Claudiu Manda, președinte PSD Dolj: Îi îndemn pe colegii mei de partid să vină duminică la vot

419

model buletin de votÎn urma Hotărârii Comitetul Executiv Național din 21 septembrie 2015 privind convocarea Congresului PSD și în conformitate cu Statutul PSD, art. 134, lit. e), f) și g), în cadrul Congresului vor fi alese funcțiile de conducere de la nivel central, cu excepția funcției de Președinte PSD,  care conform art. 137, alin. 2 și art. 254, alin. 2 se alege de către toți membri de partid, în cadrul scrutinului intern pentru alegerea președintelui PSD, care se desfășoară în baza unui Regulament de organizare.

Scrutinul intern de alegeri se va organiza simultan în toate organizațiile locale în data de 11 octombrie 2015, între orele 8.00 – 20.00.

”Este un moment important în viața Partidului Social Democrat și Organizația Județeană Dolj îl tratează ca atare. De aceea, am avut un Comitet Executiv Județean la data de 25 septembrie, în care am luat o hotărâre de a-l sprijini pe domnul Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al PSD și am votat și o recomandare în acest sens. În aceeași structură le-am prezentat colegilor regulamentul de organizare a acestor alegeri, și sunt convins că până pe 11 octombrie totul va fi pus la punct, ca la carte. Îi îndemn pe colegii mei de partid să vină duminică la vot și să își exprime poziția față de candidatul la funcția de președinte al PSD”, a declarat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Organizarea alegerilor se realizează pe trei niveluri: central, județean și local. Comisia Electorală Centrală, formată din 7 membri (președinte, secretar și 5 membri) și un secretariat tehnic, va centraliza procesul verbal al scrutinului intern pentru alegerea Președintelui PSD și îl va înainta Congresului PSD, pentru a valida rezultatul scrutinului intern de alegeri și pentru a se anunța Președintele PSD. Comisia Electorală Județeană s-a constituit în urma aprobării de către Comitetul Executiv Județean, care a desemnat și membrii acesteia și este formată din 5 membri: președinte Ion călin, secretar Radu Preda, membrii – Florentin Tudor, Radu Florin, și Cătălina Galiceanu. Comisia Electorală Locală are o componență de maxim 5 membri.

Procesul de votare începe la ora 8.00 și nu poate depăși ora 20.00. Secția de votare va fi dotată cu cabine de vot, urne de vot sigilate cu semnătura președintelui Biroului Electoral al secției de votare, borderou nominal cu membrii PSD înscriși în organizație. Pentru exercitarea votului, membrii PSD vor primi buletinul de vot în baza prezentării actului de identitate. La primirea buletinului de vot, membrul Biroului Electoral al secției de votare se va asigura că electorul va semna în tabelul de prezență (borderoul evidență membrii). După primirea buletinului de vot electorul se retrage în cabina de votare, își exercită votul și introduce buletinul de vot în urna sigilată din incinta secției de votare.

Biroul de presă al PSD Dolj