Claudiu MANDA către pesediste: Vă felicit pentru că susţineţi o femeie în fruntea PSD Craiova şi o felicităm pe doamna primar pentru tot ce a realizat în Craiova

382

claudiu manda alegeri ofsd craiovaPrezent la alegerile OFSD Craiova, președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a făcut următoarea declarație:  

“Încep prin a vă mulţumi că sunteţi membre PSD, că sunteţi în organizaţia PSD Craiova, prin a vă mulţumi pentru tot ce aţi făcut pentru organiţaţia PSD Craiova şi pentru organizaţia de femei, pentru rezultatele pe care le-am avut în cele două competiţii electorale de anul trecut.

Ne putem lăuda cu o performanţă pe care Dolj-ul nu a mai avut-o până acum, şi la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale. Dacă era după noi, Victor Ponta era preşedinte şi în turul I şi în turul II şi chiar la o distanţă foarte mare. Meritaţi felicitările mele.

Vreau să vă mai spun că PSD începe să se schimbe. Când am intrat eu în PDSR, în 1997, nu era nicio şedinţă la femei, tineret, pensionari, care să nu fie precedată de o şedinţă la seniori, în care să li se prezinte lista, cine sunt doamnele care o să fie în conducere, care sunt acestea, cine pe cine a propus. Uite că mă aflu astăzi în faţa unei conferinţe, nu ştiu cine candidează, şi sunt totuşi preşedintele PSD Dolj, nu ştiu câte funcţii de vicepreşedinte există, nu ştiu care este componenţa biroului, însă eu sunt sigur că dumneavoastră ştiţi pe cine să alegeţi şi ştiţi care este echipa cu care v-eţi veni şi cu care vă veţi implica într-o competiţie foarte importantă, sau cele două competiţii de la anul, este vorba despre elegerile locale şi alegerile parlamentare.

Vă felicit pentru că susţineţi o femeie în fruntea PSD Craiova şi felicităm această femeie, pe doamna primar, pentru tot ce a realizat în Craiova, care era considerat un oraş misogin. A trebuit să vină o femeie, o femeie mai puternică decât mulţi bărbaţi, care să arate că se poate face treabă în Craiova şi se poate face mult mai bine decât au făcut mulţi alţi primari înaintea domniei sale. Felicitări doamna primar pentru tot ce aţi făcut.

Este un moment peste care n-aş vrea să trec. Mâine (nr. astăzi), este moţiune de cenzură. Trebuie să îi mulţumim colegului nostru, domnului Mircea Geoană, colegului Florentin Gust, colegului nostru Petrescu Petre, care vor vota la moţiune să cadă guvernul Ponta, care au ieşit parlamentari cu efortul nostru, al PSD sau USL. Este o chestiune de logică, dar o chestiune pe care domniile lor o vor face în Parlament, aşa cum am văzut în declaraţiile publice.

Dar, înainte de a vorbi despre cei de la partidul lui Geoană, vreau să vă spun dumneavoastră, să nu vă fie ruşine că sunteţi membre PSD, să nu vă fie ruşine că vă implicaţi în PSD. Eu sunt mândru că sunt în PSD şi sunt mâdru cu tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Dacă vedem ce s-a întâmplat în Craiova, cum ne arăta doamna primar mai devreme, la nivel guvernamental suntem pe locul I pe trimestrul I ca şi creştere economică din UE. Abia acum am reuşit să ajungem cu PIB-ul cum eram cu el în vârful din 2008, adică cel mai mare după revoluţie încoace, dar pentru asta probabil trebuie să schimbăm primul ministru.

Ne găsim într-o situaţie în care, în moţiune, cei de la PNL nu au avut ce să scrie decât că nu s-a rezolvat problema votului din Diaspora, pentru că celelalte lucruri pe care le-a promis Victor Ponta le-a făcut şi, probail, că vor spune, de ce nu îşi dă demisia Victor Ponta pentru că, un procuror, din Craiova, Uncheşelu, spune că este vinovat Victor Ponta de fapte care s-au prescris, pe de o parte, pe de altă parte, este vinovat că acum 9 ani de zile a avut relaţii comerciale cu cineva pe care ulterior la pus ministru, de parcă atunci când ajungi ministru trebuie să îţi alegi oameni pe care nu îi cunoşti, nu i-ai văzut în viaţa ta, ca să nu fii acuzat de conflict de interese.

Bineînţeles că noi, în Parlament, am votat pentru neînceperea urmăririi penale, ca să nu îi dăm arme noului Traian Băsescu, şi anune Klaus Iohannis, să demită guvernul pentru că avea această măsură şi ne dorim în continuare să ducem la bun sfârşit tot ce am promis în campania electorală, noi parlamentul şi premierul Victor Ponta.

Mai e un lucru pe care vreau să îl spun, mă aştept, am văzut pe Facebook, toţi ne uităm pe Facebook de când cu Diaspora, cei de la PNL Dolj cheamă oamenii să vină în faţa prefecturii, mâine ( nr. azi ), de la ora 12.00 sau la 11.00, să protesteze împotriva guvernului actual. Când am văzut eu, era postat de o zi, erau 6 oameni care confirmau că vin şi 2 like-uri.

Sunt curios câţi vin să protesteze împotriva guvernului. Probabil nu le convine că s-a redus TVA, că s-au dublat alocaţiile, că s-au făcut reparaţiile care s-au făcut, că avem creştere economică. Eu sunt sigur că, dacă am fi să facem demonstraţii în stradă, ei să aducă un număr noi alt număr, nu e nevoie decât să dăm un telefon la rganizaţia de femei din PSD Craiova  și aduce de 5 ori mai mult decât aduc ei, dacă nu cumva de 50 de ori mai mult decât aduc ei, aşa că mă bazez pe dumneavoastră”.