Claudiu Manda a fost reales în funcţia de coordonator în Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European

235

Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcţia de coordonator din partea Grupului Socialiştilor şi Democraţilor în Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European.

Europarlamentarul Claudiu Manda îşi va continua activitatea de coordonator al Comisiei de Control Bugetar, din cadrul Parlamentului European, după ce a primit votul de încredere prin aclamare al colegilor din cadrul comisiei. Reconfirmarea în funcţie şi obţinerea celui de-al doilea mandat reprezintă dovada profesionalismului şi eficienţei dovedite deja în activitatea sa.

„Este o responsabilitate mare cea pe care mi-o asum prin această funcţie, de aceea mă simt onorat că eforturile mele au fost vizibile şi recunoscute de către toţi membrii. Comisia de Control Bugetar este cea care se ocupă de controlul şi monitorizarea întregului buget al Uniunii Europene. În sarcina mea şi a colegilor mei cade responsabilitatea managementului banilor care se alocă statelor membre şi protejarea intereselor financiare ale comunităţii europene”, a declarat Claudiu Manda, deputat al Parlamentului European.

Europarlamentarul român este reprezentantul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European în cadrul Comisiei de Control Bugetar. În calitatea sa de coordonator, Claudiu Manda este cel care negociază cu restul grupurilor politice priorităţile şi activităţile parlamentare ale comisiei. În plus, el stabileşte activităţile şi atribuţiile membrilor Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din cadrul comisiei, alocă rapoarte, propune listele de vorbitori în cadrul şedinţelor şi hotărăşte linia de vot pentru grupul său politic.

Comisia de Control Bugetar este forul european responsabil de controlul bugetului Uniunii Europene şi de monitorizarea utilizării corecte a banilor alocaţi statelor membre şi investiţiilor realizate în toată lumea. Aceasta este sprijinită de Curtea de Conturi Europeană şi acoperă activitatea Oficiului European de Luptă Antifraudă şi a Băncii Europene de Investiţii.

Mandatul europarlamentarului Claudiu Manda se va încheia în vara anului 2024, odată cu actuala legislatură a Parlamentului European.