CJ Dolj a obținut pentru High-Tech Industry Park Craiova S.A. titlul de parc industrial

374

Parc IndustrialConsiliul Județean (CJ) Dolj a obținut pentru High-Tech Industry Park Craiova S.A. titlul de parc industrial, acordat printr-un ordin emis în această săptămână de ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea. Decizia marchează reușita unor demersuri susținute, care au fost inițiate în urmă cu un an, după ce noua societate a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj, în aprilie 2014.

„Doljul are nevoie de o nouă platformă economică, în condițiile în care prima și-a atins pe deplin obiectivul, fiind ocupată în întregime. În acest sens, am demarat, în urmă cu mai bine de un an, demersurile pentru acordarea titlului de parc industrial pentru High-Tech Industry Park Craiova, iar decizia obținută acum încununează eforturile intense ale unei întregi echipe.

Astfel, vom avea o altă infrastructură de afaceri, iar companiile – dintre care multe și-au manifestat intenția de a se stabili aici încă înainte ca ordinul domnului ministru Liviu Dragnea să fi fost emis – vor putea beneficia de utilitățile necesare și de facilitățile fiscale oferite în condițiile legii.

Atenția de care se bucură noul parc industrial ne întărește convingerea că succesul acestui proiect va fi cel puțin pe măsura precedentului, ca valoare a investițiilor realizate și ca număr al persoanelor angajate. Este un impuls benefic, cu atât mai necesar cu cât șomajul rămâne una dintre principalele provocări cărora trebuie să le răspundem“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Ordinul nr. 891/2015 al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, prevede acordarea titlului de parc industrial societății „High-Tech Industry Park Craiova“ S.A. pentru o perioadă de 30 de ani. Potrivit documentului, terenul pentru care se acordă acest titlu are o suprafață de 24,13 hectare. „Titlul de parc industrial, acordat potrivit prezentului ordin, conferă operatorilor economici din parcul industrial dreptul la facilitățile prevăzute de art. 20 din Legea nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale“, se arată în textul ordinului.

BIROUL DE PRESĂ