Cine este Cosmin Vasile, candidatul PSD la Consiliul Județean Dolj?

6381

Cosmin Vasile este de 16 ani consilier județean și, din 2016, vicepreședinte al CJ Dolj.

De-a lungul celor 4 mandate, s-a implicat în derularea tuturor investițiilor majore ale Consiliului Județean și a ajuns să cunoască în detaliu principalele necesități, cerințe și probleme care se cer rezolvate, să participe la identificarea soluțiilor și la elaborarea strategiilor instituției pentru fiecare domeniu.

Din 2016, este președintele celei mai importante comisii de specialitate a Consiliului Județean, în ale cărei atribuții intră dezvoltarea urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului și monumentele istorice – o comisie care are, așadar, un rol decisiv în toate proiectele și investițiile de amploare pe care le derulează instituția.

Cosmin Vasile activează de 23 de ani, fără întrerupere, în Partidul Social Democrat. PSD este singura formațiune politică din care a făcut vreodată parte.

Este atestat de Ministerul Educației și Cercetării ca expert în accesarea fonduri europene și a urmat cursuri de specializare în domenii precum fondurile structurale ale Uniunii Europene sau scrierea cererilor de finanțare pentru proiectele europene. Cunoștințele sale teoretice sunt dublate de o experiență vastă în obținerea propriu-zisă a finanțărilor din surse nerambursabile.

A excelat ca director executiv al Zonei Metropolitane Craiova, asociație de dezvoltare constituită în mod special pentru accesarea fondurilor europene în vederea realizării unor investiții de anvergură, în beneficiul oamenilor din toate localitățile partenere. În cei numai 4 ani în care s-a aflat la conducere, a reușit să extindă în mod considerabil asociația, numărul localităților înscrise crescând de la 6 la 24.

Cosmin Vasile a demonstrat că stăpânește perfect regulile și procedurile elaborării și gestionării proiectelor cu finanțare europeană, ca specialist în serviciul de profil al Aeroportului Internațional Craiova, obiectiv revitalizat cu ajutorul fondurilor europene și vizat, în prezent, de una dintre cele mai importante investiții derulate de Consiliul Județean Dolj – construirea noului terminal pentru pasageri.

În calitate de vicepreședinte coordonator al Direcției Tehnice a Consiliului Județean, Cosmin Vasile a coordonat în mod direct etapa de pregătire și elaborare a documentației necesare în obținerea finanțării din fonduri UE pentru unele dintre cele mai consistente proiecte, cu valori care merg până la aproximativ 50 de milioane de euro fiecare, dacă ar fi să amintim doar modernizarea drumurilor județene Craiova – Cetate și Giurgița – Băilești – Plenița – limita cu județul Mehedinți.

De asemenea, Cosmin Vasile a lucrat îndeaproape cu specialiștii Direcției Tehnice a Consiliului Județean Dolj pentru a asigura reușita demersurilor de obținere a finanțărilor de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.