Cetăţean din Israel depistat cu şedere ilegală în Craiova

712

politia (foto:) lupamea.roPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Dolj, în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj, au desfăşurat, în data de 27 ianuarie a.c, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistat cu şedere ilegală un tânăr, în vârstă de 18 de ani, din Israel.

Cetăţeanul străin a intrat în România în baza Regulamentului nr. 539/2001 al Parlamentului şi al Consiliului European, care îi permitea accesul pe teritoriul României şi o şedere de maximum 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 zile, precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, şi nu a părăsit teritoriul ţării în termenul legal.

Urmare a celor constatate, poliţiştii au emis pe numele acestuia o Decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei iar la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în ţară pentru o perioadă de trei luni, conform O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrari Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numarul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

 

          SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI DOLJ