Ceremonie de plecare în misiune în Polonia a Detaşamentului de apărare antiaeriană

0
385

brigada infanterie rovineMiercuri, 15 martie, începând cu ora 10.30, la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu”, din Craiova, va avea loc ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului de apărare antiaeriană ce va fi dislocat timp de şase luni în Polonia.

Detaşamentul este parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de către SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în nord-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La ceremonie participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.

Jurnaliştii interesaţi să participe la activitate sunt aşteptaţi la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din bulevardul Nicolae Romanescu, nr. 221, Craiova, începând cu ora 10.00.

Persoană de contact: Locotenent  Cosmin Nicolae, telefon 0766679196.

 

***

Detaşamentul de apărare antiaeriană, compus din 120 de militari din Forţele Terestre Române,  are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON şi este constituit pe structura unei baterii din organica Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova.

Ca parte a contribuţiei României, pe componenta terestră, la iniţiativele asociate prezenţei aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varşovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine” constituie cadrul de operaţionalizare a Brigăzii Multinaţionale, afiliată Comandamentului Multinaţional de Divizie cu sediul în Bucureşti. Atingerea capacităţii operaţionale iniţiale a Brigăzii Multinaţionale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârşitul semestrului II/2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.