Un adevărat paradis pentru cei care iubesc zăpada și sporturile de iarnă, stațiunile de ski sunt principala atracție din sezonul rece. Peisajele spectaculoase și pârtiile de ski impecabile îi determină pe tot mai mulți schiori să revină an de an în aceste locații minunate. Cele mai cosmopolite și mai apreciate partii de ski din Europa se află în Elveția, Franța, Austria, Italia și Germania. Aceste resorturi de ski sunt accesibile atât schiorilor experimentați, cât și celor amatori.

Indiferent că îți dorești o locație liniștită pentru a petrece câteva zile de relaxare la cote înalte sau un resort pentru schiorii profesioniști, cu pârtii și trasee pline de adrenalină și dinamism, în aceste 10 stațiuni de ski renumite vei găsi cu siguranță destinația perfectă:

1. St. Moritz, Elveția

St. Moritz este cea mai veche stațiune montană din lume, dar și una dintre cele mai elegante și mai exclusiviste din Europa. Este, cu siguranță, locul ideal pentru a te bucura de peisaje de-a dreptul feerice. În plus, stațiunea de ski St. Moritz este alegerea celor mai pretențioși turiști, renumită pentru ambianța sa și pentru modernizările de ultimă generație. În afară de ski, poți face o mulțime de alte activități precum patinaj pe gheață, tobogan, ski nordic și bob, iar dacă ajungi în luna februarie, poți urmări cursa hipică pe zăpadă White Turf St. Moritz, singura de acest fel din lume.

Turiștii din St. Moritz sunt dintre cei care apreciază luxul, așadar pune-ți în bagaj și o ținută de designer și o pereche de cercei cu diamante pentru petrecerile après ski.

2. Val Thorens, Franța

Val Thorens este una dintre cele mai bune stațiuni de ski din Europa pentru că francezii investesc în mod constant în infrastructură și calitatea serviciilor. Este situată la o altitudine de 2300m, tocmai de aceea poți schia 8 luni dintr-un an. Peisajele din Alpi sunt absolut spectaculoase, însă pe lângă acestea mai ai nenumărate opțiuni de distracție (cluburi, restaurante, SPA-uri, cinema – Le Lac Blanc Cinema) pentru momentele în care nu vei fi pe pârtie.

3. Kitzbühel, Austria

Una dintre cele mai luxoase stațiuni de ski din Europa se află în Austria. Eleganta stațiune Kitzbühel, cunoscută sub numele de „Kitz”, se găsește între munții Hahnenkamm și Kitzbüheler Horn. În fiecare iarnă, pe pârtia de coborâre Streif din Hahnenkamm are loc Cupa Mondială de ski Alpin.

În centrul stațiunii, străzile medievale pietruite și întortocheate sunt pline de mașini sport de lux și buticuri rafinate. Apreciat pentru calitatea pârtiilor și a serviciilor de excepție, Kitzbühel rămâne un loc al contrastelor, unde magazinele de lux ale designerilor internaționali se integrează printre casele tradiționale austriece. Kitzbühel este un resort legendar ce merită să fie vizitat măcar o dată în viață.

4. Courmayeur, Italia

Cu multe partii de ski pentru experți și intermediari, Courmayeur este unul dintre resorturile de lux din Dolomiții Italieni. Courmayeur este situat pe partea italiană a faimosului masiv Mont Blanc, cel mai înalt punct muntos din Europa cu o altitudine de 4810 m supranumit „Acoperişul Europei”. Stațiunea Courmayeur este apreciată pentru elegantele clădiri și atmosfera de vacanță, așadar nu uita să-ți pui în bagaj și câteva haine elegante și, bineînțeles, cele mai frumoase bijuterii.

5. Chamonix, Franța

Cea mai cunoscută stațiune de ski din Franța, renumită în întreaga lume pentru pârtiile și peisajele sale spectaculoase este Chamonix. Situată la intersecția Franței cu Italia și Elveția, pe Mont-Blanc, Chamonix este o adevărată oază de relaxare și totodată un excelent loc de a încerca noi aventuri.

Stațiunea este vizitată anual de mii de iubitori ai sporturilor de iarnă care vin aici ca să-și testeze limitele. Chamonix și-a câștigat faima internațională fiind scena primelor Jocuri Olimpice de Iarnă. Ea are unele dintre cele mai provocatoare terenuri din lume, șase zone de ski diferite, pârtii abrupte și înălțimi amețitoare.

sursa: www.cellini.ro