Ce spune Lia Olguța Vasilescu despre Guvernul Ponta, după negocierile cu FMI

413

olguta-vasilescu„Guvernul Ponta a dat astăzi dovadă de responsabilitate față de cetățeni și de fermitate în negocierile cu partenerii noștri internaționali, refuzând o serie de prevederi care ar fi afectat direct situația românilor”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, potrivit romaniatv.net.

Edilul Craiovei a adăugat că solicitările FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană privind o liberalizare a prețului la gaze pentru consumatorii casnici ar fi însemnat costuri mai mari pentru toți românii, iar o restructurare în industria producătoare de energie pe cărbune ar fi afectat puternic acestor sector din România.

Însă, potrivit liderului PSD, Guvernul Ponta, prin modul în care a răspuns solicitărilor reprezentanţii instituţiilor internaţionale, a dat dovadă că este interesat de viitorul românilor și că este total diferit de celelate guverne ale PDL.

„Guvernul va gândi un plan alternativ până în luna aprilie, unul care să nu-i afecteze pe români, pe care îl va înainta partenerilor externi în cadrul negocierilor.

Guvernul Ponta a demonstrat, totodată, că este total diferit de guvernele PDL din trecut, care acceptau orice fel de condiții din partea FMI, indiferent cât de tare ar fi lovit în românii de rând. Acest lucru nu ține doar de atitudine, ci și de faptul că, prin modelul de guvernare în care stimularea economiei și reparațiile sociale merg foarte bine în paralel, România își permite să refuze condiții care ar dăuna nivelului de trai al cetățenilor”, a afirmat vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu.

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că Executivul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE în actuala misiune de evaluare, privind solicitările celor două instituții, respectiv creşterea abruptă a preţului la gaze pentru populaţie şi CET-uri din aprilie şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia. Guvernul Ponta și-a argumentat decizia, susținând că populaţia şi CET-urile nu pot suporta o astfel de creştere din aprilie.

 sursa: dcnews.ro