Ce nu i-a spus traseistul electoral, Mișu Voicu, despre Craiova Alinei Gorghiu

477
conf pnl
foto: Tibi Bologh

Alina Gorghiu și Vasile Blaga au venit la Craiova, însoțiți de premierul din umbră, rămas în umbră, Cătălin Predoiu, pentru a lansa candidații la Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj.

Ieri au avut o conferință de presă, în care au bâiguit ceva despre criterii de integritate, au mai zis că este rău în Craiova și au refuzat să vorbească despre acuzațiile aduse de fostul consilier municipal PNL, Dan Cherciu, care spune că sondajul intern pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Craiova a fost măsluit.

Nu mă așteptam la mai mult de la Alina Gorghiu. Atât poate să spună presei, că răspunde la ce crede ea că ”este necesar”. A mai făcut un astfel de gest o individă la Craiova, grevista de la Caracal. Atunci presa prezentă la conferința cu pricina a protestat, acum a tăcut.

Revenind la părerile Alinei Gorghiu despre ce se întâmplă la Craiova, este normal să fie așa, pentru că ea s-a informat de la turistul electoral Mișu Voicu.

Ce nu i-a spus Mișu Voicu Alinei Gorghiu:

 1. Craiova este pe primul loc la absorbția de fonduri europene;
 2. Se contruiește în Craiova un cartier de locuințe;
 3. Se construiește în Craiova un stadion;
 4. Va începe construcția unui spital nou în Craiova;
 5. Toate spitalele municipale au fost renovate;
 6. Toate școlile din Craiova au fost renovate
 7. Se dau burse la 30% dintre elevi;
 8. Se asfaltează în toate cartierele;
 9. Au fost cumpărate autobuze noi;
 10. A fost făcut Centrul Vechi;
 11. În Craiova sunt în derulare proiecte în valoare de 500 de milioane;

Lista poate continua. Cine are ochi de văzut, vede. Nu trebuie să vadă Alina Gorghiu.

Mișu Voicu, acest turist electoral, care vine doar să își ia mandat de parlamentar în Dolj și apoi fuge la București, la moșmoane, ar mai fi putut să îi spună că Bădiță în mandatele de consilier local a avut niște realizări mărețe. Că acesta s-a folosit de votul său în Consiliul Local pentru a forța mâna fostului primar să îi elibereze autorizații de construcții. Și conferințele de presă de pe acele vremuri stau mărturie. Acesta era subiectul lui preferat.

În rest, gargară. Politică ieftină, cu candidați mediocrii, care nu sunt locomotive pentru partid, ci remorci, care vor atârna și greu.