Ce au înţeles consilierii PNL din Festivalul “Puppets occupy street”

492

festivalÎn goana nebună după puţin capital politic, procentul fiind unul destul de mic, liberalii craioveni şi-au mandatat consilierii locali cu unele amendamente la bugetul local pe anul 2015. Netrecându-le nici un amendament s-au supărat, ba mai mult Bădiţă (Pavel Badea) şi-a luat jucăriile şi a plecat acasă. Cu Antonie Solomon se înţelegea mai bine. Îi bătea obrazul de două ori în conferinţele de presă şi se alegea cu autorizaţiile de construcţie mult dorite.

Revenind la oile noastre, sau mai bine zis berbecii, trebuie spus că înainte de a se supăra au aruncat cu lături în stânga şi dreapta şi au luat la “pauşal” instituţiile din Craiova spunând că e jale, prădpăd mare şi că aşa nu se mai poate şi că nu prea e bine să alocăm bani pentru Craiova Capitală Culturală Europeană în 2021.

Este clar că le este dor de lăutarii fostului lor şef Antonie Solomon, dar cum ar zice un personaj de serial românesc “chiar şi aşa”, să spui că Festivalul “Puppets occupy street” înseamnă doar “plimbarea unor păpuși în centrul orașului” trebuie să fii cel puţin ne dus la teatru.

Să vedem ce scria Gazeta de Sud despre acest Festival anul trecut:

«Păpușile vor coborî de pe scenele teatrelor în stradă, în cadrul celui mai amplu festival de arta animației din Craiova și Oltenia, „Puppets occupy street“, care se va desfășura în perioada 25 august – 1 septembrie. Parade cu păpuși supradimensionate și animație stradală, 40 de reprezentații susținute de peste 15 trupe de la teatre din țară și companii private – în parcuri, în centrul Craiovei și în cartiere craiovene, ateliere de creație, proiecții de filme de animație și o mare expoziție de scenografie deschisă la Centrul Multifuncțional sunt principalele repere ale programului Festivalului “Puppets occupy street” ».

Am dat articolul din Gazeta de Sud pentru că ştiu că este ziarul favorit al peneliştilor, fosti pedelişti.

Directorul Teatrului Colibri, Adriana Teodorescu, om sincer şi care spune lucrurilor pe nume nu a rămas datoare şi într-o postare pe o reţea de socializare le-a reamintit celor care au condus oraşul împreună cu Antonie Solomon cine a distrus templul copiilor:

“Domnul a luat, doamna a dat! Domnul (fost) primar a luat sediul, posturile, banii, demnitatea teatrului Colibri. Doamna (actual) primar a dat sediu, posturi, bani, demnitate şi încredere teatrului Colibri. Restul e cancan!”, a postat directorul Teatrului Colibri, Adriana Teodorescu.

Într-o altă postare Adriana Teodorescu a venit cu completări:

“Dezmăţul a fost în fostul mandat al fostului primar care acceptase nu numai evacuarea teatrului din sediul său, ci şi plata unor chirii dezmăţate pentru sedii administrative inutile (ca teatrul fără scenă e ca nunta fără lăutari).

În vara lui 2013 doar nişte nebuni (ca noi, ne ştim noi care) au crezut că în 5 luni pot fi făcute minuni dintr-o clădire aproape dezafectată. Şi s-au făcut. Cine nu crede, să vină să vadă şi să nu mai comenteze deontologic pe nevăzutelea”.

Eu ştiu de la copilul meu ce înseamnă Teatrul Colibri. Cred că şi Marian Vasile ştie de la copilul lui. Dacă nu a aflat, va afla într-o zi că păpuşile nu sunt simple păpuşi şi sunt plimbate pur şi simplu pe stradă. Ele au viaţă, sunt însufleţite, şi munca celor care le dau viaţă şi suflet nu poate fi cumpărată nici cu toţi banii din lume.