Câteva argumente ale primarului Craiovei pentru care Eurovision se organizează la Craiova

728

lia olguta vasilescu (foto: facebook Mihai Firica)Organizarea Finalei Naționale Eurovision la Craiova se pare că a adus mai multe critici din partea orașelor contracandidate la titlu de Capitală Culturală în 2021. Este evident că evenimentul se bucură în continuare de atenția publicului din România și atunci și celelalte orașe și-ar fi dorit să îl organizeze.  

Nemulțumiți de alegerea făcută de TVR, unii dintre contracandidați și-au arătat frustrările.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe o rețea de socializare a înșirat câteva motive pentru care Craiova a fost aleasă pentru organizarea acestui eveniment:

”Eurovisionul are loc anul acesta la Craiova. V-ați întrebat de ce Antena 3 nu a mai sărbătorit nicăieri aniversarea postului, după Craiova? Pentru că nicăieri nu ar fi ieșit așa bine. Când vor veni 5000 de oameni, din orașele concurente nouă, la spectacolele propriilor filarmonici, care să dea și 100 de lei pe bilet, cum se întâmplă la Craiova sau când vor avea 15.000 de cetățeni în stradă la un spectacol de operă susținut cu 400 de artiști locali sau ne va doborî cineva recordul de 10.000 de participanți la o piesa de teatru popular, să se întrebe atunci de ce se alege Craiova pentru astfel de evenimente. Până atunci să ia notițe și să lase amenințările deoparte. Că nu ține!”.

Pe lângă acestea, mai trebuie  spus că avem o Sală Polivalentă cu 4.200 de locuri, care permite transmisiunea în direct a unui astfel de show și destule locuri de parcare pentru cei care vor lua parte la spectacol.