Casual Band – o pată de culoare plăcută, în peisajul muzical craiovean

379

casual bandNu ne putem plânge că orașul Craiova nu a oferit țării artiști de valoare, în toate domeniile. Dacă ne referim la muzică, putem spune că stăm chiar bine. Etalon în ultimele decenii este Tudor Gheroghe, artist desăvârșit, pe care este greu să îl clasifici unui gen sau altul.

Dacă mergem spre zona pop rock, nu putem să nu vorbim de Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan, sau dacă venim mai aproape de zilele noastre, trebuie să îl amintim pe Alex Velea, dar și pe băieții de la CIA.

Numele pe care le putem aminti sunt multe, dar de data aceasta m-am decis să mă opresc asupra unor tineri, toți cu studii de specialitate, care de câțiva ani încearcă să răzbească în această junglă care se numește showbiz. Casula Band este altceva în peisajul muzical craiovean. I-am observat la câteva evenimente. Tineri, talentați, dornici să ofere foarte mult.

Nu și-au ales un public țintă. Ei se adresează tuturor iubitorilor de muzică prin varietatea genurilor pe care le abordează: ALL TIME HITS, EVERGREEN-uri, HIT-uri sau pe românește ȘLAGĂRE! Voci ofertante și instrumentiști inteligenți, cu posibilități mari de improvizare, cei de la Casual Band îmbină cu ușurință stilurile pop, funk, gospel, latino sau jazz.

Au înțees că publicitatea este ”mama comerțului” și în 2015 formația a participat la un show muzical de televiziune, la PRO TV. Au avut două apariții în cadrul concursului ”Românii au talent”, ultima fiind chiar în semifinală!

Cei curioși îi pot asculta în cluburile craiovene, și din țară, dar și la diverse Festivaluri la care sunt invitați. Serioși, implicați, muncitori, artiștii de la Casual Band sunt conștienți că mai e mult până departe. Eu vă spun doar să stați cu ochii pe ei, pentru că pot produce surprize plăcute!

Dacă nu mă credeți pe cuvânt, mergeți pe 14 februarie la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova.