Cartierul chinezesc a crescut în trei luni cât altele în zece. Mai sunt 200 de locuințe disponibile

357
foto: Tibi Bologh
foto: Tibi Bologh
foto: Tibi Bologh

Craiovenii au ieșit din casă duminică, 5 iulie 2015, ca să vadă cum evoluează construcția locuințelor din ”cartierul chinezesc”.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că a luat decizia de a face ”Ziua porților deschise” pentru a înlătura orice dubiu cu privire la evoluția construcției și a calității materialelor folosite:

“Eu am insistat foarte mult să avem această zi a porţilor deschise pentru că de multe ori am aflat din zvonistica publică faptul că sunt locuinţe construite cu materiale de proastă calitate, că nu ar fi firmele foarte bine organizate şi nu ar lucra în grafic şi eu, vizitând săptămânal şantierul am zis că este cel mai bine ca toţi cei interesaţi de aceste locuinţe să vină să vadă cum se construieşte, care este stadiul de execuţie, ca să poată avea încredere, aşa cum am avut şi noi încredere în acest contract”.

Peste 1600 de cereri pentru locuințe au fost depuse până în prezent la Primăria Craiova. Cert este că lucrările se desfășoară într-un ritm alert și chinezi își vor respecta termenul de execuție.

”Aşa cum se poate observa, deja au ajuns la parter. Ideea lor este să termine cât mai repede partea din faţă pentru ca toţi cei care vor dori să îşi achiziţioneze o locuinţă sau un spaţiu comercial să poată să le viziteze înainte de a plăti aceste sume de bani. Avem deocamdată la primărie depuse peste 1600 de cereri.

Din punctul nostru de vedere, la ora actuală nu mai sunt probleme pentru vânzare a acestor locuinţe pentru că am înţeles că până acum au fost aproximativ 1000 de persoane care au vizitat cartierul, probabil că până deseară vor mai fi şi altele. Este imposibil ca dintre acestea să nu mai fie 200 interesate să îşi achiziţioneze o locuinţă.

În luna septembrie noi vom preda toată documentaţia fiermei chieneze ca ea să poată începe să opereze cu cumpărătorii fără să mai fie niciun fel de ingerinţă a primăriei în această afacere până la urmă a firmei din China”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.