Mehedinti: Calendar colectare deșeuri reciclabile

374
Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin și compania de salubritate Brantner au stabilit calendarul de colectare selectivă a gunoiului pentru anul 2024.
Vă reamintim că, începând cu data de 1 iulie 2019, este obligatorie colectarea selectivă / separată a deșeurilor pe 4 fracții, astfel:
• 𝐑𝐞𝐜𝐢𝐩𝐢𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞: obiecte de sticlă, borcane, damigene, ambalaje din sticlă de diferite dimensiuni, forme și culori, fără capac;
• 𝐑𝐞𝐜𝐢𝐩𝐢𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐥𝐛𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮: plicuri, pliante, caiete, cutii de carton, fotografii, post-it, cărți de telefon, reviste, ziare, pungi de hârtie curate, uscate și mărunțite, PET-uri, doze de aluminiu, conserve, recipiente ale produselor cosmetice și ale detergenților, ambalaje de protecție din plastic, jucării mici din plastic. Pungi, caserole, tacâmuri, folii din plastic. Recipientele din plastic se clătesc cu apă rece. Recipientele trebuie să fie goale, curățate și uscate;
• 𝐑𝐞𝐜𝐢𝐩𝐢𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐧𝐞𝐠𝐫𝐮: resturi de carne gătite sau proaspete, resturi de produse lactate, ouă întregi, excremente ale animalelor de companie, scutece/absorbante, șervețele folosite și ambalaje foarte murdare, resturi vegetale din curte tratate cu pesticide, lemn tratat sau vopsit, mucuri de țigară, geamuri sparte, veselă de unică folosință, polistiren din construcții (dimensiuni mici).
❗❗❗Atenție! Echipele de colectare pot refuza colectarea recipientului, dacă nu sunt respectate regulile de colectare separată a deșeurilor!!!