Boicot național al concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari generali

415
foto: craiovaforum.ro
foto: craiovaforum.ro
foto: Tibi Bologh

În județul Dolj, cei doi candidați l șefia ISJ Dolj, Georgică Bercea și Dumitru Iftimov,  s-au retras din concurs din motive perosnale. La nivel național  nu au fost singurii care au procedat în acest fel, asta ducându-ne cu gândul că de fapt a fost un boicot la examenele pe funcții de inspectori școlari generali, după șapte ani în care aceștia au fost numiți în funcții de către miniștrii.

Actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu s-a arătat surprins de atitudinea celor care s-au înscris inițial la aceste concursuri, declarând că acesta este un semnal prost pentru cei care în perioada următoare vor susține concursuri pentru inspectori și directpri de școli.

„Cred că orice comentariu al meu este de prisos. Eu am avut intenţii bune, să asigur stabilitate sistemului, pentru implementarea planurilor manageriale de dezvoltare a şcolilor. Am vrut să fie o selecţie pe bază de competenţe. Sunt extrem de dezamăgit. Am început cu stângul şi este un semnal prost care se transmite, pentru că după această perioadă vor urma concursuri şi pentru inspectorii adjuncţi, directori ai caselor corpului didactic, inspectori, dar şi concursuri pentru 7000 de directori de şcoli”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru adevărul.ro.