Bogdan Firu, candidatul PSD pentru primăria Mischii: „Vreau o administraţie modernă, aproape de cetăţean“

305

Bogdan Firu, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Mischii, a intrat în bătălia electorală cu dorința fermă de a schimba modul în care se face administrație publică în această comună, astfel încât oamenii să fie respectați și ajutați atunci când intră în contact cu autorităţile locale. „Oamenii din această comună merită să fie respectaţi în relaţia lor cu primăria. Eu îmi doresc o altfel de administraţie, una deschisă şi care să fie alături de cetăţeni şi de nevoile lor“, spune Bogdan Firu.

Fiu al satului, născut şi crescut în Mlecăneşti, Bogdan Firu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Mischii, le propune oamenilor din localitate o administraţie modernă, bazată pe digitalizarea serviciilor primăriei. „Alegerea de a candida a venit ca o necesitate. Cunosc foarte bine această comună şi oamenii de aici şi, mai ales, ştiu care sunt problemele şi aşteptările lor. Comuna noastră este situată foarte aproape de oraş, iar unii ne consideră deja un veritabil cartier al Craiovei. De aceea, aşteptările cetăţenilor noştri nu se limitează la apă şi asfalt. Oamenii vor să simtă cu adevărat faptul că fac parte din Zona Metropolitană, vor servicii moderne, vor un alt fel de relaţie cu primăria şi primarul“, spune Bogdan Firu.

Deschide primăria pentru oameni

Primele măsuri care vor fi luate de Bogdan Firu în mandatul de primar se referă la transparența decizională în administrația publică. „Proiectul meu include digitalizarea serviciilor primăriei, o instituţie care trebuie să comunice altfel cu cetăţenii ei. În plus, vreau o administrație transparentă. Primăria trebuie să fie aproape de cetățeni si nevoile acestora. Vreau ca oamenii, atunci când vin la primărie, să aibă cu cine să stea de vorbă, să primească răspuns la problemele lor. Acest lucru ţine de respect, iar noi, ca aleşi, avem obligaţia să tratăm oamenii cu respect, lucru care, din nefericire, nu se întâmplă în prezent“, a declarat candidatul PSD.

„Noi am rămas în urmă“

Fost viceprimar și consilier local, Bogdan Firu a fost implicat activ în viaţa comunei în ultimii ani. Din această postură, candidatul PSD spune că este aproape furios când vede că localitatea Mischii a rămas în urma unor comune vecine, aşa cum sunt Cârcea ori Işalniţa. „Comuna Mischii are un potenţial uriaş de dezvoltare, mai ales prin prisma faptului că este la doar câţiva kilometri de Craiova. Din nefericire, în vreme ce alte comune din jurul oraşului, cum sunt Cârcea, Podari, Işalniţa ori Malu Mare, s-au dezvoltat într-un ritm accelerat, noi am rămas în urmă. Lipsa de viziune de la nivelul primăriei ne-a costat ani buni de stagnare şi, de asemenea, zeci de milioane de euro care puteau fi atrase în comună, fie că vorbim despre proiecte, fie că vorbim despre investiţii private. Uitaţi-vă câte firme sunt pe raza comunei Cârcea ori Malu Mare şi uitaţi-vă câte sunt la Mischii. Este diferenţă ca de la cer la pământ. Toată lumea ştie că, dacă vrei să te dezvolţi, să ai un viitor, trebuie să atragi investitori, să creezi locuri de muncă. Eu unul mă voi lupta din greu pentru a atrage investitori în Mischii prin crearea de facilităţi fiscale. Avem nevoie de un mediu de afaceri cât mai bogat“, spune candidatul social-democrat.

Iată câteva dintre proiectele candidatului Bogdan Firu:

 primăria aproape de cetățeni şi nevoile acestora, prin respect şi corectitudine

– diminuarea timpului de așteptare pentru eliberarea de documente solicitate de cetățeni

– digitalizarea servicilori primăriei, un site operațional unde să fie publicate informaţii precum veniturile şi cheltuielile instituţiei, precum şi informați de interes public

– crearea de facilitați pentru atragerea investitorilor

– dezvoltarea infrastructuri educaționale şi sociale prin modernizarea şi  organizarea instituțiilor de învățământ

– oferirea de premii pentru elevii cu rezultate excepționale

– Sprijinirea activităților sportive prin:

  • Reînființarea echipei de fotbal
  • Acces liber la sala de sport şi baza sportivă
    – sprijin pentru toți locuitorii comunei pentru accesarea de fonduri europene

– monitorizarea video pentru siguranța cetățeniilor

– alternativă la monopolul transportului în comun existent.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
– CUI Mandatar Financiar: 21200019