Bilanţul activităţilor desfăşurate de poliţiştii doljeni

0
507

Astăzi, 26 iulie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc analiza activităţilor desfăşurate de poliţiştii doljeni, în primele 6 luni ale anului 2018.

La bilanţul Inspectoratului au participat şefii tuturor servicilor şi subunităţilor de poliţie, precum şi ofiţeri şi agenţi de poliție din cadrul structurilor de poliţie doljene.

Ședința de analiză a fost condusă de șeful inspectoratului, comisar şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu, care a prezentat rezultatele activităţilor desfăşurate de poliţiştii doljeni, fiind scoase în evidenţă atât rezultatele pozitive, cât şi aspectele care mai trebuie îmbunătăţite în activitatea noastră pentru creșterea calităţii serviciului poliţienesc.

Principalul indicator statistic avut în vedere la evaluarea rezultatelor activității IPJ Dolj îl constituie volumul criminalității sesizate, care reprezintă numărul total de fapte penale sesizate în perioada de referință, respectiv semestrul I 2018.

Din acest punct de vedere se constată o tendință evidentă și constantă de scădere a infracționalității în județul nostru în ultimii cinci ani, de la 10.083 de fapte sesizate în primul semestru 2014, ajungându-se la nivelul de doar 7.220 fapte de natură penală înregistrate în primele șase luni ale anului în curs.

Analiza efectuată a luat în considerare principalele macro-categorii de infracțiuni, și anume, infracțiunile de natură judiciară, cele care afectează în mod direct interesele persoanelor fizice, infracțiunile de natură economico – financiară, care afectează în mod negativ mediul de afaceri, precum și infracțiunile de altă natură, pe toate aceste paliere înregistrându-se scăderi semnificative comparativ cu valorile din anii precedenți, după cum reiese și din graficul alăturat.

La finalul activității, comandantul Inspectoratului i-a evidențiat în mod deosebit pe cei zece  poliţişti din cadrul instituției noastre, care în primele 6 luni ale anului 2018, au refuzat să se lase corupţi, acestora fiindu-le înmânate Diplome de Onoare pentru „exemplul de cinste și probitate profesională de care au dat dovadă în exercitarea atribuțiunilor de serviciu”.

 

De asemenea, a fost evidenţiată activitatea Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului nostru, pentru contribuţia însemnată pe care poliţiştii din cadrul acestei structuri au avut-o la identificarea autorilor care au comis fapte de natură penală, rămase inițial cu „autori necunoscuți”, rezultate care îi situează pe primul loc la nivel național la acest indicator statistic, fapt pentru care Serviciului Criminalistic i-a fost înmânată „Diplomă de Excelență pentru obținerea de rezultate profesionale de excepție”.

Cu această ocazie, dorim să le mulţumim doljenilor pentru colaborarea şi încrederea pe care au arătat-o faţă de oamenii legii şi îi asigurăm că şi pe viitor poliţiştii doljeni îşi vor îndeplini misiunile cu deplin profesionalism şi fermitate pentru a face din judeţul Dolj unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.