„Bicicleta Verde Junior“, proiect derulat de Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă

0
299

Bistret (12)Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, marți după-amiază, în comuna Bistreț, la festivitatea de premiere organizată în cadrul demersului „Bicicleta Verde Junior“, derulat de Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă (CJPNTDRD) și finanțat de CEZ România cu 5.000 de euro, prin concursul de proiecte „Generatorii de bine“.

Cu această ocazie, 30 de copii din localitate, care au luat parte la programul de informare și educație ecologică, au primit câte o bicicletă, precum și diplome și ecusoane cu titulatura de „mic ecologist voluntar“.

„Am venit cu mare plăcere în Bistreț, pentru că am dorit să fim împreună cu autoritățile locale, dar și cu cei care au contribuit din plin la reușita unei inițiative absolut speciale. Vorbim despre o acțiune la finalul căreia 30 de copii din această comună vor beneficia de câte o bicicletă în cadrul unui proiect prin care se urmărește să fie parcurse mai multe etape de informare, conștientizare și educație ecologică. Demersul este derulat de CJPNTDRD Dolj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, în parteneriat cu CEZ România, companie care a finanțat proiectul.

Trebuie evidențiat faptul că acest centru gestionează siturile Natura 2000 și ariile naturale incluse în Coridorul Jiului, o zonă care măsoară peste 70.000 de hectare. Este o bogăție naturală care înseamnă foarte mult pentru județul nostru și care trebuie protejată, pentru că este important să trăim într-un mediu sănătos.

Acțiunea de astăzi contribuie la atingerea acestui obiectiv, pentru că fiecare copil din Bistreț înscris în proiect devine un voluntar câștigat pentru cauza noastră. Ei vor învăța cum să protejeze mediul, respectiv flora și fauna din acest areal bogat, și vor putea să transmită mai departe informațiile dobândite.

Mă bucur că această inițiativă a primit întreaga susținere din partea CEZ România, o companie care s-a implicat constant în derularea unor acțiuni în beneficiul comunităților și cu care Consiliul Județean Dolj a dezvoltat, în ultimii ani, o foarte bună relație de colaborare“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La evenimentul organizat la Căminul cultural din comuna Bistreț au mai participat primarul localității, Cristiana Antonie, administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, directorul CJPNTDRD Dolj, Emilia Florea, și președintele Directoratului Distribuție Oltenia, din cadrul CEZ România, Ion Dobrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.