Bărbaţi reţinuţi pentru tentative de furt din ATM-uri

457

politia craiova (1)În perioada 02-16 octombrie a.c., polițiștiidoljeni au fost sesizați de către reprezentanții mai multor unități bancare cu sucursale in Craiova și Filiași, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, în acestă perioadă, 10 bancomate au fost forțate, în toate cazurile, oamenii legii întocmind dosare de cerscetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiuniide tentativă la furt calificat.

Ieri, 18 octombrie a.c., în jururl orei 19 00,în urma activităților specifice desfășurate, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Craiova au prins în flagrant pe C. DANIEL, 21 de ani, din mun. Brăila, jud. Brăila, Ț. MOISE, 27 de ani și S. AUREL, 60 de ani, ambii din mun. Vulcan, jud. Hunedoara, imediat după ce au acționat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecționat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani din ATM, ulterior, încercând să acționeze prin aceeași metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracțională întreruptă de intervenția polițiștilor.

Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt și autorii faptelor sesizate anterior.

Din probatoriul administrat până în prezent, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei trei suspecți, măsură confirmată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, aceștia fiind reținuți pe bază de ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dolj, urmând ca astăzi, 19 octombrie a.c., să fie prezentați  Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.