Avocatul Radu Marinescu despre denunțători: Doamna primar susține că nu cunoaște acele persoane

0
453

radu marinescu 1„În momentul de față, clienta mea este în stare de reținere, s-au formulat acuzații pe două coordonate în legătură cu campania electorală. Există trei oameni de afaceri, unul dintre ei este o rudă a unui actual sau viitor candidat în campania electorală, care susțin că ar fi furnizat materiale pentru campanie. (…)

Este vorba despre campania din 2012. Nu este vorba, din punctul meu de vedere, de o luare de mită, de o posibilă influență ca și candidat în alegeri față de oameni de afaceri pentru a realiza sponsorizări”, a spus avocatul Radu Marinescu, la ieșirea de la DNA.

El a explicat că tot ceea ce a presupus sponsorizare în campania din 2012 a Olguței Vasilescu are „acoperire scriptică”.

„Astăzi a fost chemată clienta mea pentru prima dată în această cauză care este înregistrată în 2015. S-au adus la cunoștință acuzațiile, care presupun un context faptic și temporal destul de amplu. (…) S-a apreciat că este necesară reținerea, fără a avea posibilitatea să ne documentăm mai mult în sensul unei declarații. (…) Este vorba despre trei oameni de afaceri care susțin că ar fi realizat un sprijin în campania electorală. Unul dintre ei este craiovean, despre ceilalți doamna primar susține că nu cunoaște acele persoane. Dați-mi voie să vă spun că nu are niciun fel de legătură cu Adrian Mititelu și cu alte acuzații acest dosar. Noi nu am văzut dosarul cauzei. Detaliile din dosar le vom afla abia mâine când le vom vedea la Tribunalul București, când se va face propunerea de arestare preventivă”, a mai spus avocatul.

Potrivit acestuia, mai există o acuzație formulată împotriva Olguței Vasilescu, calificată ca fiind o luare de mită.

„Nu este vorba despre niciun fel de sumă de bani la acest moment care să fi ajuns la doamna primar, dar este vorba despre un context în care un ONG din Craiova a dorit să realizeze renovarea unor fațade de bloc într-un context în care fațadele din centrul orașului erau deteriorate la un nivel destul de mare. Această asociație a realizat această inițiativă de a renova fațadele blocurilor. Doamna primar este acuzată de faptul că a solicitat unor oameni de afaceri din primărie să sprijine demersurile acestui ONG”, a adăugat avocatul.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.