Avem buget votat. Lia Olguța Vasilescu: Mincinoșii din PNL, bineințeles, au votat împotrivă

480

Avem buget pentru anul 2015.  Plenul reunit al Parlamentului României a adoptat, duma inică, 21 decembrie 2014, bugetul pe 2015. 339 de voturi ”pentru” și 149 de voturi ”împotrivă”.

Din miile de amendamente, au fost admise 54. A fost aprobat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care a primit 329 voturi ”pentru” și 148 ”împotrivă”.

Voturile împotrivă au venit din partea noului PNL, condus de Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu a declarat că este un buget bun, care nu mărește taxe și impozite, și care a găsit bani pentru creșteri salariale, pensii și plata drepturilor câștigate în instanță:

”A trecut bugetul! E un buget bun și care respectă toate promisiunile electorale. S-au găsit bani pentru creșteri de pensii, salarii, plata drepturilor obținute în instanță de bugetari, creșteri de indemnizații pentru diverse categorii sociale defavorizate. Și ce e mai important, NU A CRESCUT NICIO TAXĂ. Mincinoșii din PNL, bineințeles, au votat împotrivă. În opinia lor, un buget bun e un buget care bagă mâna în buzunarul românilor și care taie de peste tot, ca să rămână bani de făcut terenuri de sport în pantă sau părculețe în mijlocul pădurilor, cu telegondole care nu duc nicăieri . Asta știu să facă, asta au făcut când au fost la putere”.