Autovehiculele înmatriculate în străinătate verificate de polițiștii rutieri

337

politia_romanaÎn perioada 12-18.09.2016, polițiștii rutieri craioveni, sprijiniți de luptătorii serviciului Acțuni Speciale au organizat acțiuni pentru verificarea legalității circulației pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculte în străinătate.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat aproape 1000 de autovehicule înmatriculate în alte state, și au constatat 115 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, au aplicat amenzi în valoare de peste 22 000 lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 2 permise de conducere si au retras 4 certificate de înmatriculare

EXEMPLU:

Polițiștii rutieri l-au depistat pe D. NICOLAE, de 30 ani, din Balș care a condus Calea București, din Craiova, un autoturism,înmatriculat în Marea Britanie, fără a avea asigurare obligatorie tip „RCA” valabilă. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1000 lei şi ca măsură complementară i s-au reţinut certificaul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.