Aurelia Filip, RAADPFL Craiova: „ Ne pregătim pentru campania de plantare din această toamnă”

0
583

20160921_124238Regia Autonomă pentru Administrarea Domeniului Public și  Fondului Locativ Craiova luptă pentru a își recâștiga gloria de altădată. În timp ce conducerea instituției este asigurată de directorul general Aurelia Filip regia a cunoscut un salt deosebit reușind după zeci de ani să asigure din pepinierele proprii necesarul de plante pentru orașul Craiova ba chiar să și planteze plante pentru vânzare.

„Din punct de vedere al activităților pe care le avem încredințate de Primăria Craiova putem spune că suntem în grafic. Ne pregătim pentru campania de plantare din această toamnă rezultatele acesteia vor fi vizibile în primavera anului viitor când vor răsări allele și celelate flori specific acestui anotimp”, a declarat Aurelia Filip.

În prezent în cadrul regiei se fac investiții, se reabilitează sere, se cultivă răsaduri și plante pentru vânzare. „Pe plan intern am ales să ne producem singuri plantele și pot spune că după foarte mulți ani am investit în serele pe care RAADPFL le are în dotare. Astfel am lărgit spatial de creștere al plantelor, am schimbat instalația de încălzire de la sera unde se produc răsadurile, am schimbat țevile iar acum lucrăm la schimbarea jgeaburilor care erau în stare avansată de corodare. În perioada următoare vom achiziționa sistemul de udare prin aspersoare de sus în jos eliminând foarte mult din forța de muncă folosită în acest sens.

În pepiniera dentrologică s-a extins spatial de cultivare, am început să livrăm plante și către primăriile din județ, redevenim ceea ce am fost odată atunci când pepiniera noastră era sursa dentrologică pentru toate primăriile din zona Olteniei. Plantăm arbori, arbuști, gard viu de toate speciile.  Avem peste 4.000 de trandafiri plantați în această toamnă. Aceste plante și multe altele pe care le cultivăm vor fi oferite spre vânzare după ce asigurăm necesarul orașului Craiova”, a adăugat directorul general al RAADPFL  Craiova.

20160921_124639În ceea ce privește sarcinile trasate de Primăria Craiova, se montează gard bordurat, bănci, coșuri de gunoi, se repară locurile de joacă, acestea sunt întreținute în limitele fondurilor disponibile, zonele verzi se pregătesc pentru plantarea de toamnă. „În ultimii patru ani datorită faptului că doamna primar iubește frumosul, zona verde a devenit activitatea noastră cea mai lăudată. Aș anunța craiovenii că dorința primarului este să dezvoltăm zonele amenajate nu numai în centrul orașului ci și în cartiere. În această toamnă vom planta gard viu la asociațiile de proprietary. S-au amenjat toate părculețele, am terminat Parcul Pușkin și vom începe un nou părculeț. În Craiova s-a plantat enorm în ultima perioadă, pot spune că în ultimii patru ani s-au plantat mai mulți arbori decât în cei 25 de dinainte. Pe lângă frasini și alți arbori din pepiniera proprie vom planta și arbori ornamentali, 125 de catalpe, 125 de arțari roșii, platan”, a mai spus Aurelia Filip.

RAADPFL Craiova repară străzile din Craiova cu piatră concasată și bolovani de râu intervenindu-se în zona Romanești.  Regia are în subordine mai multe activități printer care se numără întreținerea cimitirelor și în acest sens craiovenii sunt rugați să își curețe mormintele. Se primesc cereri și se onorează pentru construcții funerare fiind onorate toate contractile. În sarcina regiei aflate în subordinea Primăriei Craiova intră și întreținerea și administrarea Sălii Polivalente Craiova, Centrului Multifuncțional și Centrului de Excelentă pentru IMM-uri unde se pregătesc numeroase spectacole și manifestări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.