Au fost prinși hoții care au furat camerele de supraveghere video ale Primăriei Gângiova

607

primaria gangiovaÎn ziua de 03.02.2015, în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Gângiova au fost sesizaţi de către M. ŞTEFAN, 69 de ani, din Craiova cu privire la faptul că, în perioada 01.01.2015 – 03.02.2015, persoane necunoscute, i-au sustras din curtea imobilului pe care îl deţine în comuna Gângiova, 4 camere de supraveghere video şi 4 lămpi de iluminat cu senzor, cauzându-i un prejudiciu estimativ de 2.400 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Segarcea au identificat autorii, stabilind că se numesc P. VALENTIN, 29 de ani,  D. VASILE, 43 de ani şi M. F., de 14 ani, toţi din comuna Gângiova, Dolj. Astfel, prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 90%.

Prin extinderea cercetărilor, anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2015, cei trei suspecţi au mai sustras alte 3 camere de supraveghere video şi un panou de comandă al unei camere de supraveghere, amplasate pe stâlpi de iluminat public, din comuna Gângiova, aparţinând Consiliului Local Gângiova, faptă nesesizată.

De asemenea, a fost identificat şi S.GEORGE, 41 de ani, din comuna Valea Stanciului, Dolj care în cursul lunii ianuarie 2015, a sustras 2 camere de supraveghere video amplasate pe stâlpi de iluminat public, în comuna Gângiova, aparţinând Consiliului Local Gângiova, faptă nesesizată.

În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, anchetatorii luând măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de P. VALENTIN şi D. VASILE.

Cei doi au fost introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi, 04 februarie a.c., să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă.