Atentat cu cel puțin 12 persoane ucise, la sediul unui ziar din Paris

457

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un „atentat terorist”.

Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din Paris afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.

Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă – şi anume „alertă de atentat” – în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 11 morţi, au  anunţat serviciile premierului.

Preşedintele francez, Francois Hollande, care s-a deplasat rapid la locul atacului, a denunţat „un atentat terorist” de o „excepţională barbarie” şi a făcut apel la „unitate naţională”.

Soarta şi identitatea autorilor atacului nu este cunoscută pentru moment. Potrivit unor mărturii citate de surse din poliţie, atacatorii au strigat „l-am răzbunat pe Profet”, după care au reuşit să fugă.

www.mediafax.ro