“Atelierul de olărit”, la Muzeul Olteniei

0
352

Copiii, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, sunt invitați, începând cu data de 21 iulie 2018, la o fascinantă călătorie în lumea meșteșugurilor românești tradiționale, prin organizarea unui “Atelier de olărit” care se va desfășura la Muzeul Olteniei.

Ne vom juca, vom experimenta și vom învăța despre taina și diversitatea lutului și pământului, vom afla lucruri noi despre tehnicile tradiționale folosite de bunii şi străbunii noştri la realizarea vaselor specific ceramicii de Oboga și Horezu, chiar de la meșterul ceramist Ștefan Trușca (Oboga, județul Olt). Demersul instituției vizează revalorificarea unui meșteșug din centre de olărit încă vii de pe teritoriu ţării: oboga (Olt), Horezu (Vâlcea), Sisești (Mehedinți, unde se realizează atât ceramică decorativă, cât şi vase destinate uzului gospodăresc”,

Adresându-se în special publicului tânăr, instituţia muzeală dorește să realizeze o revigorare a acestui meșteșug tradițional, să promoveze creaţiilor populare din zona Olteniei pe segmentul ceramicii oltenești ca marca distinctivă a arealului specificat.

Atelierul de olărit se va derula în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 09.00-12.00, în spațiul interactiv al secției, din str. Matei Basarab nr. 16, și va dura până la data de 10 septembrie 2018.

Puteți afla mai multe detalii despre “Atelierul de olărit”, accesând pagina de facebook a Muzeului Olteniei: www.facebook.com/muzeulolteniei, iar dacă sunteți interesați să vă rezervați un loc, o puteți face trimițând un email pe adresa muzeulolteniei@yahoo.com sau sunând la telefonul 0351.444030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.