Atelierele de vară ale Muzeului Olteniei au transformat însoțitorii în cursanți

401

ateliere muzȘcoala de Vară Bios Art în vacanță  care are loc la Muzeul ”Olteniei” Craiova, Secția Științele Naturii este un proiect aprobat și finanțat de Consiliul Județean Dolj cu participare gratuită.

Proiectul este la a III-a ediție și putem spune ân mod clar că vine ca o alternativă de petrecere în mod plăcut a timpului liber dar și cu folos pentru ca cei care participă. Aceștia se bucură și de prezentări științifice multimedia de specialitate realizate de către specialiștii Secției de Științele Naturii,

Două din cele șase ateliere, respectiv lut și decoupage au debutat pe 1 și 2 iulie, celelalte 4 (art strig, story telling creativ, eco – povești de degustat și agățat pe perete, papier mache) vor începe în prima săptămână din luna august.

Că inițiativa Muzeului ”Olteniei” se bucură de un real succes o spune numărul de persoane înscrise, 138 în total,  “copii” de toate vârstele: de la 4 la 68 ani.

Toți sunt activi, adică și mami și buni se implică individual, fiecare cu lucrarea lui,

”Înscrierile au fost până pe data de 1 iulie, însă mai sună în continuare. Școala de vară este și pentru adolescenți și adulți pentru că în anii anteriori au fost frați, surori, verișori, părinți, bunici care au venit ca și însoțitori și s-au transformat în cursanți. Anul acesta am stimulat și participarea adulților, care au fost la început mirați și reținuți, apoi, după prima participare, plăcut surprinși de ce pot realiza ei ți automotivați să vină în continuare.

Au fost și receptivi când le-am explicat că unul dintre scopuri/obiective este acela de ai stimula pe cei mici să își folosească propriile abilități/talente pentru a realiza un obiect, deci îi lăsa să lucreze singuri fără ai mai ajuta.

La Școala de Vară participă și voluntarii din cadrul proiectului “I like the museum” –  anul acesta este cea de-a doua ediție.

ateliere muz1Adolescenți pasionați de mediul înconjurător, iubitori de oamenii, de lucru hand made – condiții principale de acceptare ca și voluntari, pentru că doar cei care fac din pasiune anumite lucruri se pot integra perfect și pot da randament la genul acesta de ateliere”, a declarat Narcisa Gima responsabil de atelierele de la Secția Științele Naturii.

Program desfășurare atelier, indiferent de tehnica de lucru:

  • Fiecare atelier are 5 întâlniri,
  • La a II-a întâlnire un specialist al Secției de Științele Naturii prezintă un material multimedia,
  • Tematica realizării obiectelor la ateliere este: plante și animale preferate dar și lucru după model (plante sau/și animale).
  • A V-a întâlnire este festivitatea de premiere la care toți participanții vor primi diplome de “prieten al naturii” și cadouri și li se dă posibilitatea să se manifeste artistic și altfel – cântece, poezii, scenete, magie etc., în funcție de alt/alte talente pe care le mai au.
  • La momentul artistic din cadrul festivității participă și adulții care au fost cursanți la Școala de Vară cu momente artistice – cântat la un instrument, recitare etc.
  • Vor fi premiate și cele mai inedite lucrări care vor fi expuse într-o expoziție.