Asociația Pro Democraţia – Club Craiova: Măsurile adoptate de organizatori împotriva studenților nu au temei legal

0
218
foto: lupamea.ro
foto: lupamea.ro
foto: lupamea.ro

Asociația Pro Democraţia – Club Craiova a luat act cu privire la neregulile și stările de tensiune care au afectat caracterul liber și democratic al alegerilor pentru funcția de Rector al Universității din Craiova. În acest context, Asociația Pro Democraţia – Club Craiova reamintește organizatorilor că alegerile pentru funcția de Rector al Universității din Craiova au caracter intern și se desfășoară în conformitate cu normele și metodologiile interne adoptate la nivelul Universității din Craiova, aplicarea altor acte normative – precum legislația electorală națională – fiind imposibilă.

Asociația Pro Democraţia – Club Craiova consideră că măsurile adoptate de organizatori împotriva studenților care și-au fotografiat buletinul de vot nu au temei legal și se pot constitui în abuz, câtă vreme normele interne privind alegerile pentru funcția de Rector al Universității din Craiova nu interzic fotografierea buletinului de vot de către votanți, iar alte acte normative externe nu se pot aplica.

Totodată, Asociația Pro Democraţia – Club Craiova consideră că fapta studenților care și-au fotografiat buletinul de vot este condamnabilă din punct de vedere moral, dar nu și administrativ, contravențional sau penal, în lipsă de normă juridică. Asociația Pro Democraţia – Club Craiova adresează reprezentanților studenților din Universitatea Craiova, implicați în procesul de votare, precum și organizațiilor studențești un apel la respectarea normelor interne cu privire la alegerile pentru funcția de Rector al Universității din Craiova și la asumarea unui comportament moral și democratic, astfel încât interesele studențimii să fie corect și deplin promovate.

Asociația Pro Democraţia – Club Craiova adresează organizatorilor alegerilor pentru funcția de Rector al Universității din Craiova apelul de a organiza corect şi legal cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Rectorului Universității din Craiova, astfel încât imaginea Universității din Craiova să nu mai fie afectată. Asociația Pro Democraţia – Club Craiova adresează cadrelor universitare din Universitatea Craiova apelul de a refuza orice influență venită din partea vreunei forțe politice sau grup de interese prin care s-ar încerca politizarea și manipularea procesului electoral de alegere a Rectorului Universității din Craiova.

Asociația Pro Democraţia – Club Craiova mulțumește membrilor și simpatizanților săi care au oferit sprijin și informații cu privire la problemele apărute în procesul de alegere a Rectorului Universității din Craiova și le adresează rugămintea de a monitoriza în continuare acest proces electoral intern din cadrul Universității din Craiova.

Carla Stoica Preşedintă Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.