ANI ia decizii idioate şi nimeni nu face nimic. Totul în numele statului de drept!

403

ANIAgenţia Naţională de Integritate a emis marţi, 26 mai 2015, un comunicat de presă în care anunţă că 22 de actuali sau foşti aleşi locali s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Nu are rost să mai spunem că au fost toţi puşi la vrac, deşi fiecare situaţie nu se aseamănă neapărat cu cealaltă.

Altădată, cînd Agenţia era condusă de penalul Horia Georgescu, fiecare caz era tratat în parte, cu detalii, pentru o minimă transparenţă. Nu mai este cazul acum, că doar pe bani publici Agenţia poate face ce doreşte.

Printre cei 22 de aleşi locali se află şi Dică Dan Viorel, primarul comunei Pieleşti, şi Flori Ovidiu Aurelian, primarul comunei Işalniţa.

Conform ANI, Dică Dan Viorel: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 septembrie 2008 – 31 martie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru al Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale nr. 2 Pielești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Despre Flori Ovidiu Aurelian, ANI spune că: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 octombrie 2009 – 04 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2008 – 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 – 2016), și funcția de administrator al S.C. SERVICII PUBLICE IȘALNIȚA S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Nu trebuie să mai spun că vorbim despre funcţii neremunerate şi că au fost votaţi de consiliile locale. Mai mult decât atât, hotărârile de consilii au primit viză de legalitate din partea Departamentului Juridic al Prefecturii Dolj.

Situaţii de acest gen sunt de ordinul miilor în ţară. Anomalia vine însă din partea instanţelor de judecată, care în unele cazuri spun ceva şi în altele cu totul altceva. Acestea dincolo de faptul că legea ANI se bate cap în cap cu alte legi care sunt în vigoare în România.

Într-o astfel de speţă preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut câştig de cauză. De ce nu ar beneficia de acelaşi tratament şi ceilalţi aleşi locali, aflaţi în situaţii asemănătoare.

În plus, aleşii locali găsiţi incompatibili ar trebui să se îndrepte cu plângere împotriva Prefecturii Dolj şi a juriştilor acesteia, pe motiv că au fost induşi în eroare.

Dar reperaţiile pot veni din partea Parlamentului României, care ar trebui să schimbe de urgenţă această lege idioată. Dar nimnei nu se atinge de ANI, pentru că este acuzat că atentează la statul de drept creat de Băsescu şi gaşca lui de infractori.