Amintiri din Festival – 50 de ani de existență

0
130

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă seria manifestărilor dedicate celebrării a jumătate de secol de la înființarea Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“ și vă invită la evenimentul aniversar Amintiri din Festival – 50 de ani de existență, miercuri, 25 septembrie 2019, ora 11:00. Este ziua în care sărbătorim și 106 ani de la nașterea Mariei Tănase, cea supranumită de Nicolae Iorga <<Pasărea măiastră>> a românilor.

Evenimentul se va desfășura în Galeriile „Cromatic“ ale C.J.C.P.C.T. Dolj și va reuni oameni care fie au avut calitatea de fondatori, organizatori, fie s-au regăsit pe lista participanților și premiaților Festivalului „Maria Tănase“ și care vor povesti ce a însemnat el în existența lor profesională și artistică.

Un prim eveniment aniversar a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj anul acesta, în data de 28 mai, când, în urmă cu 50 de ani, se desfășura la Craiova cea dintâi ediție a festivalului, la care „participau reprezentanți din toate județele țării“, după cum consemnează afișul de la acea vreme.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.