Ambasadorului Iordaniei la București, Saker Malkawi, în vizită la prefectul județului Dolj, Sorin Răducan

380

ambasadorul iordanieiPrefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a primit miercuri, 18 martie 2015, vizita Ambasadorului Regatului Hașemit al Iordaniei la București, Excelenţa Sa Saker Malkawi.

Prefectul Nicolae Sorin Răducan a făcut o trecere în revistă a celor mai importante obiective din judeţul Dolj şi a vorbit, de asemenea, despre situaţia economică şi socială din zonă, subliniind faptul că cetăţenii iordanieni sunt mereu bineveniţi în inima Olteniei.

În cadrul discuţiilor, oficialii au evidenţiat faptul că în 2015 România şi Iordania aniversează 50 de ani de relaţii diplomatice şi au subliniat faptul că între cele două ţări există legături puternice de prietenie şi o cooperare excelentă în domeniile politic, economic, social, cultural.

„Primii oameni de afaceri după Revoluţia din anul 1989 au fost conaţionalii dumneavoastră, iar noi, românii, putem spune că am învăţat să facem afaceri de la ei. Trebuie să ştiţi că Municipiul Craiova este un puternic centru universitar cu două universităţi de stat şi una particulară, unde studiază peste 16.000 de studenţi. Din cunoştinţele mele, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova sunt în acest moment 27 de studenţi de origine iordaniană, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.

Ştiu că anul acesta România şi Iordania aniversează 50 de ani de relaţii diplomatice, iar acesta nu este decât încă un semn al faptului că v-am considerat mereu un stat prieten, iar ţara noastră a fost mereu ca o a doua casă pentru conaţioanlii dumneavoastră”, a afirmat Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

La rândul său, Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, Excelenţa Sa Saker Malkawi, s-a arătat încântat de primire şi a spus că intenţionează să facă demersuri pentru înfrăţirea Municipiului Craiova cu un oraş din Regatul Hașemit al Iordaniei:

„Vă mulţumesc pentru faptul că m-aţi primit atât de repede, chiar dacă vizita a fost anunţată din scurt. Este prima mea vizită în afara Bucureştiului în calitate de reprezentant al Regatului Hașemit al Iordaniei şi vreau să vă spun că încerc să găsesc o modalitate de înfrăţire a Municipiului Craiova cu un oraş din Iordania.

De asemenea, mă gândesc să stabilesc relaţii avantajoase şi în domeniul fotbalului. Totodată, mă interesează dacă cetăţenii iordaniei sunt integraţi în oraşul Craiova şi dacă sunt probleme în acest sens, întrucât românii care trăiesc în Iordania s-au adaptat foarte bine”.

În finalul vizitei, Excelenţa Sa Saker Malkawi a notat câteva gânduri în Cartea de Onoare a Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj.

Biroul de presă