Alte 12 localități din județ afectate de vantul puternic de ieri

97

După ce legumicultorii doljeni au raportat o serie de pagube produse de vântul puternic din noaptea de luni spre marți, s-a luat decizia, la nivel de Prefectură Dolj, să se constituie o comisie de evaluare, echipa respectivă urmând să meargă în teren pentru a analiza situația fiecărui fermier afectat în parte.

Sunt localități în județul Dolj unde vântul puternic a distrus solariile legumicultorilor, fiind înregistrate pagube însemnate. Pe lângă faptul că o comisie va analiza situația acestora, prefectul spune că a luat legătura cu ministrul Agriculturii căruia i-a prezentat cazurile și i-a solicitat sprijin în acest sens.

Până în acest moment, Instituția Prefectului Dolj a primit informări oficiale cu situația generată de vântul puternic din localitățile Desa, Călărași și Dăbuleni, dar potrivit informațiilor furnizate de Direcția Agricolă Dolj ar mai fi alte 12 localități din județ afectate. „Adresele celor trei UAT-uri menționează că vântul puternic a produs pagube însemnate legumicultorilor din zonă (solarii distruse total sau parțial, culturi distruse). Ar fi vorba de culturi de căpșuni, cartofi, pepeni verzi și galbeni, tomate”, spun reprezentanții Prefecturii Dolj.