Alo, DNA, ai candidați care cereau bani de la oameni, mințind că îi pune pe toți pe lista de consilieri

0
335

badea 1111După cazul Lia Olguța Vasilescu, și după ce aceasta a spus că arestarea sa a trecut politica într-o altă eră, mă tot gândesc să scriu niște considerente cu privire la alegerile din România și nu îmi vin în cap decât scenarii sumbre. De ce? Pentru că am tras concluzia clară că alegerile libere din țara noastră nu sunt libere.

Dacă ești vicepreședinte de organizație județeană și candidezi, se presupune că ai făcut trafic de influență la niște persoane juridice ca să doneze sume pentru susținerea unei candidaturi la o primărie.

Dacă Lia Olguța Vasilescu își dădea demisia, donația era donație, și procurorii nu o mai considerau mită? Pentru că trag concluzia că funcția politică a transformat-o în mită.

Aviz candidaților la Primăria Craiova.

Pavel Badea e președinte  de organizație municipală, și a cerut 500 de lei de la cei care vor să concureze pentru a fi puși pe lista de consilieri locali. Adică, doar deschiderea.Și a declarat că banii vor fi folosiți în campanie electorală.

Ori, dacă nu vor ajunge pe listă, înseamnă că nu sunt candidați și banii lor nu pot fi folosiți în campanie, legea prevăzând în mod direct că cei care candidează se suțin singuri, făcând rost de bani din donații, bani proprii sau împrumuturi bancare.

Oricum, Badea i-a mințit pe oameni, pentru că sumele din această perioadă nu pot fi folosite în campania electorală, pentru că legea prevede niște chestiuni stricte, legate de un mandatar financiar, care va avea un cont deschis la o dată anume și care va funcționa până după alegeri, din care se vor plăti facturile în perioada electorală, și banii vor fi depuși de candiați la mandatar, printr-o declarație semnată pe proprie răspundere.

Banii încasați au fost folosiți pentru precampania lui Pavel Badea, de exemplu la plata a câte 50 de lei pe zi pentru care aduc liste de susținători, deci, ”a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral”, cum ar spune DNA. Lucrurile sunt clare ca bună ziua și există și o înregistrare. Fapta sa este una evidentă, de păcălire a acelor membrii de partid în primul rând și de ”a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral”. Mie mi se pare o chestiune penală. ALOOOOOOOO, DNA, SE AUDEEEE?

Horațiu Buzatu este președinte de partid. Este clar că tot ceea ce face se poate întoarce împotriva lui. Să aibă grijă la cheltuieli, că nu se știe niciodată, ca pământul. Că poate îl întreabă DNA pe ”arici” de unde are sumele mari de bani de sponsorizări și sondaje pe Facebook. Că sunt mari, el se laudă. Ca si procentele pe care nu mai poate să le ducă. Parcă 32% zicea, cu virgulă între cifre. Ăsta ar trebui cercetat pentru manipularea și mințirea opiniei publice în formă continuă.

De Gust nu mai vorbesc. Astă e atât de lipsit de valoare, că nici DNA nu îl bagă în seamă, deși ar avea cu ce. Hmmm, și dorește să construiască grădinițe. Să fie cât mai multe.

Cherciu vrea să transforme Jiul în Dunăre, îl lăsam în pace că are multă treabă.

Mircea Năstase în schimb, profesor din câte știu, a împărțit cam multe pliante prin Craiova. Cine îi susține campania? Ruda pârâcioasă? Să fie și el întrebat de chestiunea aceasta. Că și el are funcție de președinte de organizație muncipală și le-o promite ceva? Sau și el dă meditații și e pe sistemul GHINION?

Toți cei care au aruncat cu piatra, au păcate cât casa. CASA POPRULUI. Erau ultimii care trebuiau să vorbească. Dar atunci când vrei să beneficiezi ”în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral” faci pe dracu în patru, că trebuie să te evidențiezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.