Alimente care ajută la eliminarea toxinelor din organism

0
129
Composition with healthy smoothie and ingredients on table

Eliminarea toxinelor din corpul tău este un proces important dacă vrei să menții sănătatea organismului. Corpul este adesea încărcat cu toxine ca urmare a unui stil de viață nesănătos sau a unei alimentații nesănătoase.

Secretul dietei de detoxifiere stă în alimentele pe care le consumi. Astfel, trebuie să elimini grăsimile, în special cele de origine animală și să ai tot trei mese pe zi și două gustări. Un astfel de regim este benefic nu doar pentru silueta, ci și pentru:

  • piele – previne îmbătrânirea prematură;
  • ficat și rinichi – ajută la bună funcționare a acestora;
  • sânge și colesterol – normalizează presiunea;
  • artere – benefic în procesul de curățare a acestora.

Alimentele care curată organismul

Din lista alimentelor care ajută la eliminarea toxinelor fac parte:

  1. Iaurtul: constituie o prețioasă sursă de calciu și conține lactobacili care se stabilesc în intestin și-l protejează de acțiunea microorganismelor periculoase;
  2. Uleiul de măsline extra-virgin: reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge;
  3. Roșiile: protejează vasele sanguine și sistemul imunitar, întrucât sunt foarte bogate în vitamina C. Conțin, de asemenea licopen, o substanță cu efecte antiinflamatorii și anti-îmbătrânire;
  4. Fibrele: se găsesc în foarte multe fructe, legume, pâine și paște integrale. Fibrele ajută organismul să elimine toxinele, înlesnesc funcționarea intestinelor și încetinesc absorbția grăsimilor și zaharurilor în organism;
  5. Apă: poate elimina toxinele nedorite din organism. Prin consumul unei cantități mari de apă, vei putea să accelerezi procesul de eliminare a toxinelor din organism. În schimb, acest consum de apă poate oferi și alte beneficii, cum ar fi o piele mai frumoasă și o talie mai subțire.
  6. Vitaminele: nu sunt doar aliatele siluetei, ci și ale pielii, redându-i luminozitatea, în special vitaminele E, A și C. Aceștia sunt trei antioxidanți puternici, care combat acțiunea radicalilor liberi.

 

Evită consumul de alimente procesate

Fructele, legumele, carnea macră și cerealele integrale care nu sunt procesate ar trebui să fie incluse în dieta ta. Aceste alimente ajută organismul să își revină după substanțele introduse în organism prin junk food. Prin evitarea alimentelor procesate, poți evita excesul de grăsimi și de zahăr.
sursa: https://www.eva.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.