Al cui joc îl face Stelian Tănase nedifuzând Festivalul ”Maria Tănase” la TVR?

389

festival maria tanseTeleviziunea Română nu va mai transmite a 23-a ediție a Festivalului – Concurs Național al Interpreților Cântectului Popular Românesc “Maria Tănase”, care se desfășoară în perioada 28 septembrie – 2 octombrie la Craiova.

De ce Stelian Tănase nu dorește să difuzeze unul dintre cele mai titrat festival național, deși a participat la negocieri, și a fost inițial de acord cu suma din contract? Comitetul director a aprobat contractul cu pricina, dar Stelian Tănase a scris pe document NU conform profit.ro.

Al cui joc îl face Stelian Tănase? Nu poți, din bani publici, să le plătești unor indivizi mii de euro salarii și să nu difuzezi un eveniment de o asemenea anvergura.

„Decizia mă surprinde într-un mod neplăcut, întrucât acest proiect are o mare notorietate, datează de cinci decenii și este unul pe care orice televiziune și-ar fi droit să îl preia. Mai mult, mă surprinde discordanța între hotărârea echipei de proiect și hotărîrea domnului președinte – director general. Noi am trecut printr-un proces de negociere, proiectul a fost acceptat de către comitetul director.

După ce am obținut toate semnăturile pe contract, ne-am trezit că este respins de un singur om. Festivalul este acum o fată nemăritată, de bună calitate, care se va orienta către un alt pretendent și, fiind de bună calitate, se va mărita cu siguranță”, declară Amelia Etegan, manager al Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, citat de profit.ro.