AIESEC CRAIOVA: Stagii de voluntariat internaționale pentru tinerii studenți

420

aisec headerOrganizația de studenți AIESEC CRAIOVA le oferă tinerilor posibilitatea de a deveni voluntari internaționali prin inermediul produsului Global Volunteer. Campania de promovare se va desfășura în perioada 23-31 octombrie.

Global Volunteer este un program de voluntariat internațional ce le oferă tinerilor posibilitatea de a se dezvolta personal dar și de a avea un impact asupra lumii. Studenții participă la proiecte pe diferite probleme globale precum foamete, sărăcie, egalitate între sexe, educație, mediu, inovație și infrastructură. Unele dintre țările în care studenții pot pleca sunt Polonia, Croația, Finlanda, Portugalia, Egipt, Brazilia, Mexic. Durata de desfășurare a stagiului este cuprinsă între 6 și 8 săptămâni, acest program susține cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă realizate în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite.

Cerințele acestui produs sunt cunoașterea limbii engleze la un nivel mediu, vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, aplicantul să fie student sau absolvent de cel mult 2 ani, să existe un interes în dezvoltarea personală prin voluntariat, interacțiune cu alte persoane și alte culturi, dar și abilitatea de a empatiza cu alte persoane și cu punctele lor de vedere.

„În fiecare an, AIESEC Craiova prezintă oportunitatea de a participa în stagii de voluntariat internaționale către studenții Universității din Craiova. Pe lângă promovarea care va începe curând în cadrul facultăților, platforma noastră de oportunități este deschisă către fiecare student interesat de Global Volunteer, prin simpla înregistrare pe site-ul: aiesec.org/global-volunteer .” declară Luciana Salavat, vicepreședinte stagii de voluntariat internaționale.

Datorită acestui produs, studenții se pot dezvolta personal și profesional prin dobândirea și îmbunătățirea abilităților precum lucru în echipă sau vorbitul în public, au posibilitatea de a descoperi o țără și o cultură nouă, de a-și dezvolta nivelului de limba engleză,  își pot face   prieteni din toată lumea și cel mai important primesc un certificat de  voluntariat internațional.