Agenda și grijile noului PNL

647

Noul PNL a avut o întâlnire la început de an, după care și-au anunțat agenda pentru perioada următoare. Principalul punct: depunere unei moțiuni de urgență împotriva Guvernului Ponta și, evident, preluarea guvernării prin formarea unei noi majorități parlamentare. Până aici nimic în neregulă, atâta timp cât sunt respectate regulile democratice.

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, pe pagina de Facebook, a venit cu câteva întrebări, pertinente și de bun simț. Din păcate răspunsul din partea noilor liberali, sau mai bine spus a vechilor pedeliști, este unul care lasă de dorit, care arată doar un apetit crescut pentru putere și resurse din partea pedeliștilor vopsiți în galben și nicidecum un program serios pentru România și români.

Este evident că frâiele sunt ținute de Blaga, iar Alina Gorghiu încă nu a demonstrat că poate face, împreună cu colegii liberali, față lăcomiei pedeliste. Sau poate că lăcomia este la fel de mare în ambele tabere.

O altă problemă, cel puțin de ordin moral, este ridicată de către această moțiune de cenzură și formarea unei noi majorități. Ca să dea jos Guvernul Ponta, noii liberali, vechii pedeliști, trebuie să negocieze trădarea cu unii parlamentari, fie de la PSD sau PP-DD, și luarea în barcă a ungurilor. Ori nu acesta a fost mesajul președintelui ales Klaus Iohannis, care când încă era președinte al PNL, afirma că nu îi mai primește în partid pe primarii și consilierii locali traseiști, și care cere o reformă a partidelor, a clasei politice în general.

Cum ar putea să își ducă la bun sfârșit Planul Național pentru România, dacă ar numi un premier susținut de niște parlamentari trădători sau reformați sub umbrela unui nu știu ce partid de stânga, condus de Mircea Geoană și, culmea, Marian Vanghelie? Sau poate că nu are nimic împotriva acestor ”comuniști!, și poate înghiți niște ”broscoi”, cum a făcut-o cu fostul premier alifie, Mihai Răzvan Ungureanu, care i-a devenit consilier personal, pentru mai multă putere decât are acum. Sau poate că doar PSD trebuie reformat, că noul PNL este curat ca lacrima, că doar este partidul prezidențial.

Sunt doar câteva aspecte care le vor da multă bătaie de cap celor din diaspora, care s-au trezit că au luat țara înapoi pentru Blaga, Videanu, Ungureanu, și alții, printre care se vor număra în curând Udrea și șleahta ei.

Ce va fi, vom mai vedea! Deocamdată noii peneliști nu au decât o singură problemă: se gândesc ei, că dacă vor tranfera niște trădători va trebui să le dea locuri eligibile la următoarele alegeri parlamentare. Și se cam suprapun, zic unii, colegiile uninominale. Asta da problemă de importanță națională!