Adrian Segărceanu, candidatul PSD pentru comuna Măceșu de Sus: ”Vreau o comună demnă de secolul în care trăim, în care proiectele din fonduri europene să fie o prioritate”

311

 

Are 47 de ani, a absolvit Colegiul Pedagogic de Institutori, după care și-a continuat studiile universitare la Facultatea de Filosofie-Sociologie și Facultatea de Educație Fizică și Sport. Cu o vechime în învățământ de 28 de ani la Școala Gimnazială Măceșu de Sus, din care 14 ani ocupând funcția de director, Adrian Segărceanu s-a implicat enorm în dezvoltarea învățământului din comună, considerând că elevii din mediul rural au dreptul să învețe în unități de învățământ dotate cu echipamente de ultimă generație. Acum este pregătit pentru o nouă provocare profesională, pentru bine comunității din care face parte, intrând în cursa pentru funcția de primar al comunei Măceșu de Sus.

”Locuitorii din comună mă cunosc foarte bine de atât de multă vreme, atât profesional, cât și personal. Am petrecut foarte mulți ani în învățământ (din 1992 și până în prezent) și am înțeles că, dacă vrei să realizezi ceva, să lași ceva în urma ta, este nevoie să te implici în totalitate. Eu cred că a venit vremea să candidez la funcția de Primar al comunei Măceșu de Sus deoarece vreau o schimbare reală pentru localitatea noastră. Vreau o comună demnă de secolul în care trăim, în care proiectele din fonduri europene să fie o prioritate”,

a spus Adrian Segărceanu.

A implementat pentru elevii din Măceșu de Sus o serie de proiecte, precum: ,,Școală după școală” prin care elevii Școlii Gimnaziale Măceșu de Sus, îndrumați de cadre didactice calificate, au rezolvat temele pentru acasă și au beneficiat de mâncare caldă. Tot în cadrul aceluiași Proiect, au beneficiat de mâncare caldă și preșcolarii de la Grădinița de copii Măceșu de Sus. Un alt proiect implementat a fost ,,A doua șansă”, prin care cetățenii din comuna Măceșu de Sus au avut ocazia să își completeze studiile până la 8 clase. Pentru unitățile de învățământ au fost obținute fonduri nerambursabile pentru achiziționarea de mobilier școlar nou (bănci și scaune); laptopuri, videoproiectoare și ecrane de proiecție pentru fiecare sală de clasă; articole de îmbrăcăminte și încălțăminte noi pentru elevi și preșcolari.

Segărceanu dorește o schimbare în bine pentru localitatea Măceșu de Sus, o administrație publică transparentă, bazată pe comunicare și colaborare. Are multe proiecte pe care dorește să le implementeze în comună, prioritare rămân domeniile: educație, sănătate, infrastructură.

”Ca și obiective vreau să implementez un proiect social care să includă zilnic mâncare caldă pentru locuitorii din comuna Măceșu de Sus (pentru cei care doresc să se înscrie în proiect), dar și continuarea proiectului social european care să includă zilnic mâncare caldă pentru elevii școlii și copiii din comuna Măceșu de Sus. De asemenea, vreau să vin în sprijinul celor care doresc să își continue studiile, cei care nu au patru clase sau pentru cei care nu au opt clase. Și elevii Școlii Gimnaziale ,,Sfântul Dumitru” și preșcolarii Grădiniței de copii ,,Albă ca zăpada” din Măceșu de Sus trebuie să învețe în unități moderne, de aceea aceste imobile vor fi modernizate”, a spus candidatul PSD.

Tot prin proiecte cu fonduri europene, Adrian Segărceanu vrea să modernizeze căminul cultural din comună, să înființeze ansambluri de dansuri populare (copii și adulți) la nivelul comunei. Vrea astfel ca tradițiile, dansurile și costumele populare să fie transmise noilor generații.

Un alt proiect important menit să dezvolte Măceșu de Sus este cel de amenajarea heleșteului (bazinului) din marginea comunei și popularea cu pește având ca scop petrecerea timpului liber și recreerea cetățenilor localității prin practicarea pescuitului.

Redeschiderea tuturor fântânițelor stradale pentru apă curentă; construirea unei capele în curtea bisericii din comună; înfrumusețarea tuturor spațiilor verzi din imediata apropiere a proprietăților, precum și a intrărilor în localitate sunt alte proiecte pe care Segărceanu vrea să le implementeze.

”Vă cer doar să aveți încredere în mine. Eu sunt același pe care îl știți dintotdeauna: sincer, determinat, implicat și permanent aproape de voi și de problemele voastre. Am lucrat mereu cu oamenii și am învățat că atunci când lucrezi în echipă, vei reuși. De aceea, vreau ca în data de 27 septembrie 2020 să facem o echipă care prin muncă, implicare și seriozitate să transforme localitatea noastră într-o comună în care condițiile de trai să fie la standarde europene. Vă aștept să fiți alături de mine, să fiți parte la schimbarea de care avem cu toții nevoie! Numai împreună vom reuși!”, a completat  Segărceanu.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
– CUI Mandatar Financiar: 21200019