Admitere 2016 – Universitatea din Craiova

0
328

Conform deciziei Consiliului de Administraţie din data de 20.07.2016, candidaţii care susţin examene de admitere, proba scrisă, în anul universitar 2016-2017, se pot caza la Căminul nr 10 ( Adresa : strada Tehnicii, nr 4, tel : 0251 435674), la tariful administrativ de 5 lei/loc/zi, în limita locurilor.

Facultatea de Drept

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Craiova organizează admitere pentru anul universitar 2016-2017 la următoarele specializări:

 • DREPT cu specializarea Drept – 165 de locuri la buget, 135 la taxă, FR 100
 • ŞTIINŢE ADMINISTRATIVE cu specializarea Administraţie publică şi Administraţie Publică ( Dr Tr Severin) – 66 de locuri la buget şi 134 la taxă

Condiţii de admitere :

 • Pentru locurile finanţate de la buget, pentru domeniul Drept : concurs – proba scrisă, tip grilă la disciplina „Limba română”
 • Pentru locurile finanţate de la buget şi locurile cu taxă la toate celelalte specializări din structura facultăţii : concurs – pe bază de dosar, pe baza mediei de la bacalaureat

Facultatea dispune de un campus moder şi bine echipat. Studenţii beneficiază de competenţele a 73 cadre didactice proprii, care le oferă, graţie unei activităţi susţinute de cercetare ştiinţifică ( 10 premii ale Academiei Române), cursuri publicate la toate disciplinele din programul de învăţământ. Activitatea didactică se desfăşoară în amfiteatre, săli de curs, săli de seminar şi laboratoare de criminalistică, medică legală şi informatică juridică, toate dotate cu aparatură de înaltă calitate. Facultatea beneficiază de o bibliotecă proprie, cu acces liber la raft şi resurse IT, cuprinzând bibliografia de referinţă în limba română şi în limbi de circulaţie internaţională. Căminele accesibile studenţilor au fost reabilitate recent şi oferă condiţii de cazare la standarde europene.

Facultatea de Inginerie Electrică

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii din Craiova organizează admitere pentru anul universitar 2016-2017 la următoarele specializări:

 • INGINERIE ELECTRICĂ cu specializărileElectromecanică – 65 de locuri la buget, taxă 5 locuri şi FR 30; Inginerie electrică şi calculatoare – buget 69 de locuri, taxă 6 locuri şi Informatică aplicată în ingineria electrică – 30 de locuri la buget şi 5 la taxă
 • INGINERIE AEROSPAŢIALĂ cu specializareaEchipamente şi instalaţii de aviaţie – buget 27 de locuri şi taxă 5 locuri
 • INGINERIE ENERGETICĂ, cu specializarea Ingineria sistemelor electroenergetice – la buget 52 de locuri şi la taxă 8 locuri
 • INGINERIA MEDIULUI, cu specializarea Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie– la buget 33 de locuri şi 5 la taxă

Admiterea este pe baza mediei de la bacalaureat. Studenţii beneficiază de stagii de practică în compani de profil ( Dacia SA; Cummings Generator; Pirelli România; Complexul Energetic Oltenia, Renault Techologies, Electroputere SA, CEZ, Popeci SA, CN Transelectrica, ICMET Craioca, etc); de stagii de pregătire în universităţi partenere din Franţa, Germania sau Italia prin programe internaţionale ( LLP-Erasmus, Socratesc, AUF, DAAD) şi de burse de studiu. Departamentul de Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială (DEMII) este o unitate de învăţământ superior bine conturatăm având implementat un sistem de management al calităţii certificat ISO 9001. Pentru licenţă, DEMII gestionează trei programe de studii : Electromecanică; Informatică Aplicată în Inginerie Electrică; Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie.

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova organizează admitere pentru anul universitar 2016-2017 la următoarele specializări: FINANŢE :

 • Finanţe şi bănci– 52 de locuri la buget, taxă 48 de locuri şi ID 50 de locuri
 • Finanţe şi bănci ( în lb engleză) – buget 24 de locuri şi 6 la taxă
 • Finanţe şi bănci(Dr Tr Severin) – buget 27 de locuri şi 23 la taxă

MANAGEMENT :

 • Management  – buget 44 locuri, taxă 51 de locuri, ID 125
 • Management (Dr Tr Severin)- buget 15 locuri şi taxă 35 de locuri

CONTABILITATE:

 • Contabilitate şi informatică de gestiune – buget 59 de locuri, taxă 61 de locuri, ID 50
 • Contabilitate şi informatică de gestiune (Dr Tr Severin)– buget 27 de locuri, taxă 23 de locuri

MARKETING: – Marketing – buget 32 de locuri şi taxă 33 de locuri CIBERNETICĂ, STATISTICĂ ŞI INFORMATICĂ ECONOMICĂ : – Informatică economică – buget 43 de locuri, taxă 17  –  Statistică şi previziune economică – buget 21 de locuri şi taxă 14 de locuri ECONOMIE ŞI AFACERI INTERNAŢIONALE:

 • Economie şi afaceri internaţionale (română)– buget 34 de locuri şi taxă 31 de locuri
 • Economie şi afaceri internaţionale (engleză)– buget 24 de locuri şi taxă 16 de locuri

Condiţii de admitere :

 • 100% media examenului de bacalaureat.
 • Scrisoare de intenţie, evaluată prin calificativ admis/respins
 • Probă de competenţă lingvistică pentru programele de studii cu predare în limba engleză

Detalii pe site-ul www.ucv.ro/admitere.

Facultatea de Ştiinţe Sociale

Facultatea de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova organizează admitere pentru anul universitar 2016-2017 la următoarele specializări: ISTORIE – buget 20 de locuri şi taxă 30 de locuri: RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI STUDII EUROPENE– buget 20 de locuri, taxă 55 de locuri: SOCIOLOGIE– buget 22 de locuri şi taxă 78 locuri ŞTIINŢE POLITICE – buget 22 de locuri şi taxă 53 locuri ASISTENŢĂ SOCIALĂ – buget 17 locuri, taxă 83 de locuri Facultatea de Ştiinţe Sociale are în prezent 759 de studenţi la cursurile cu frecvenţă în cadrul specializărilor mai sus menţionate şi 35 de cadre didactice. Misiunea acestei facultăţi este de a oferi instruire pentru viitorii specialişti care sunt capabili să facă faţă cerinţelor  socetăţii şi ale pieţei forţei de muncă, precum şi de a contribui la dezvoltarea spirituală. Detalii pe site-ul www.ucv.ro/admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.