Administratorul judiciar al SC Termo Craiova „Fuziunea SC Termo Craiova SRL cu Complexul Energetic Oltenia SA un deziderat al populaței Craiovei”

1336

termoSC Termo Craiova SRL este una dintre societățile problemă ale Primăriei Craiova. Administrația locală și noua conducere a instituției au depus eforturi deosebite în ultimii patru ani pentru rezolvarea situației dezastruase pe care au preluat-o.

Primăria Craiova s-a asigurat ca furnizarea de agent termic să nu fie întreruptă nici un moment, purtând în acest sens numeroase discuții cu reprezentanții Complexului Energetic. În favoarea Craiovenilor a venit decizia din luna februarie a acestui an a Curții de Apel Craiova prin care planul de reorganizare a fost admis fiind extins pe o perioadă de trei ani după ce Tribunalul Dolj respinsese planul cu un an în urmă și dispusese falimentul societății.

În prezent SC Termo Craiova SRL este o societate comercială în funcțiune, supusă legii 85/2014, în perioada de reorganizare judiciară în baza unui plan de reorganizare acceptat de creditori și confirmat de Curtea de Apel Craiova. Administratorului judiciar este SIOMAX SRL cu un onorariu de 21.500 Euro/lună, exclusiv TVA impus în mare măsură de creditorul primcipal SC Complexul Energetic SA.

„Planul de reorganizare are la bază, pentru acoperirea necesarului de resurse financiare ale societăţii, cumularea următoarelor măsuri: lichidarea parţială a activelor debitorului combinat cu restructurarea şi continuarea activităţii debitorului. Pentru implementarea planului de reorganizare propus, se are în vedere menţinerea managementului şi a unei părţi din personalul actual al firmei, dat fiind experienţa şi înalta calificare în domeniu a acestora. Pe parcursul reorganizării, debitorul va fi condus de administratorul special sub supravegherea administratorului judiciar’, se menţionează în planul de reorganizare.

Administratorul judiciar a precizat pentru Stare de Fapt că în prezent totalul datoriilor înscrise în tabelul definitiv al creditorilor este de 373.628.176,09 lei iar al celor programate a fi platite prin planul de reorganizare este de 216.972.742,67 lei. Datoriile programate a fi achitate prin planul de reorganizare sunt eșalonate pe parcursul a 3 ani, cu posibilitatea de prelungire pe 4 ani.

 

Primăria Craiova prin structurile sale a făcut demersuri considerabile începute în urmă cu patru ani pentru realizarea unei fuziuni a SC Termo cu CE Oltenia. Atunci se discuta despre o posibilă fuziune cu principlul creditor al societății, dar acest plan nu a fost, se pare, acceptat de conducerea CE Oltenia. Administratorul judiciar lasă să se înțeleagă că CE Oltenia nu ar avea nici o intenție în sensul unei fuziuni lăsând deșarte sperațele craiovenilor fapt demonstrat și de cererea de intrare în insolvență a SC Termo făcută chiar de CE Oltenia.

„Fuziunea SC Termo Craiova SRL cu Complexul Energetic Oltenia SA nu a fost niciodată începută, nu face obiectul procedurii de insolvență și este în opinia noastră un deziderat al angajatilor SC Termo Craiova SRL și populației Craiovei. Deocamdată nu s-a făcut nici un pas în această direcție de către  părți. Pentru a fi realizată o astfel de fuziune este necesar acordul Directoratului, Consiliului de Supraveghere, Adunării Generale a Asociaților a Societății Complexul Energetic Oltenia SA, administratorului judiciar, Adunării Creditorilor și judecatoului sindic din partea SC Termo Craiova SRL. Cel mai important aspect ar fi ca Societatea Complexul Energetic Oltenia SA să dorească acest lucru cu toate implicațiile pozitive și negative care urmează acestei fuziuni”, precizează Mariana Somnea, reprezentant SIOMAX SRL.