Acuzațiile aduse de DNA Olguței Vasilescu sunt cusute cu ață

0
321

dnaLia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost reținută pentru 24 de ore de DNA, aducându-i-se următoarele acuzații: ”luare de mită (4 infracțiuni); folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni); spălare de bani”.

Acuzațiile care i se aduc primarului Craiovei sunt de tot râsul. Că a convins în calitate de viceprețedinte al PSD unii oamenii de afaceri să doneze bani în campania electorală și că a făcut presiune pe niște firme să doneze unui ONG sume de bani, cu care s-au reabilitat fațadele clădirilor din centrul municipiului.

Într-o țară normală, pentru asemenea acuzații nici nu ar trebui sa facă cercetări o instituție ca DNA, și nicidecum nu ar fi motiv de reținere.

Am spus cu fiecare ocazie pe care am avut-o că măsura arestului preventiv în România este una abuzivă, și că o excepție a legii a devenit regula, fiind folosită ca instrument de presiune și șantaj al procurorilor la adresa unor persoane publice.

Dacă au dovezi care o incriminează, procurorii trebuie să trimită dosarul în instanță, și nu să o aresteze preventiv. Într-un mandat de patru ani, cu zeci de investiții, ei o acuză pe Lia Olguța Vasilescu de presiune la societăți comerciale, pentru reabilitarea unor fațade de clădiri, și de obținerea de ”avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral”.

Procurorii fac ceea ce nu pot face contracandidații Liei Olguța Vasilescu. Pentru că în sondaje, Lia Olguța Vasilescu are 60%, iar următorul după ea doar 14%. Probabil că i-a deranjat acest procent, și au zis să o acuze de ”avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral”.

Concluziile le poate trage fiecare. Până la proba contrară, Lia Olguța Vasilescu este nevinovată, iar acesta este un principiu de drept fundamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.