Acuzată de plagiat, Lia Olguța Vasilescu a demonstrat în fața presei că nu este adevărat

722

Tema plagiatului în teza de doctorat a primarului Lia Olguța Vasilescu a fost iarăși dezgropată. De data aceasta de o profesoară a Facultății de Sociologie din București.

Lia Olguța Vasilescu a ieșit astăzi în conferință de presă pentru a-și apăra imaginea. Edilul Craiovei  a făcut o demonstrație în fața presei, introducând lucrarea pe www.detectareplagiat.ro, care a arătat că aceasta nu este plagiată.

“Din capul locului vă spun că nu am plagiat. Sută la sută este lucrarea mea. Merg cu fruntea sus pentru această teză de doctorat. Am lucrat 4 ani la teza de doctorat și alți 4 la traducere (…) Am accesat acest program de detectare a plagiatului – www.detectareplagiat.ro – și am constatat că 7% este plagiat. Numai că acest 7% duce la un link care este, de fapt, rezumatul tezei mele de doctorat, care-mi aparține. Deci, dacă cei 7% nu sunt plagiat pentru că duc la o lucrare tot de-a mea, înseamnă că lucrarea mea este originală 100%. Vilfredo Paretto este un autor valoros, genial, dar a fost foarte puțin promovat pentru că a fost unul dintre teoreticienii musolinieni și, din această cauză, a și fost interzis peste tot în Europa, apoi a fost descoperit de Școala americană de sociologie și abia după au început să apară studiile în Europa. Când am scris eu teza de doctorat am găsit un singur text scris de un român, despre Vilfredo Paretto, era scris de Varujan Vosganian și se referea la distribuția veniturilor. Este o teorie paretiană care spune că 80% din bogățiile lumii sunt deținute de 20% din populația lumii”, a declarant Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai afirmat că își va apăra imaginea și o va da în judecată pe profesoara din București pentru prejudiciile aduse imaginii sale:  “Îmi voi apăra imaginea publică dând-o în judecată pentru calomnie pe gâgă (n.r-sociologul Cosima Rughiniș) care a spus asta. Dacă această doamnă nu a făcut o gafă de gâgă, înseamnă că este rău-intenționată și îmi voi apăra imaginea publică și o voi da în judecată pentru calomnie”.