Acțiuni de promovare a programelor de minimis în județul Dolj

393

Echipe mixte formate din specialiști din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Dolj și din cadrul Oficiului Fitosanitar Județean Dolj au organizat o întâlniri pentru a promova „Programul de susținere a producției de legume în spațiu protejat” și „Programul de susținere a producției de usturoi”.

Datorită bazinelor legumicole reprezentative pentru judetul Dolj, localitățile Sadova și Dăbuleni au fost alese pentru demararea acestor acțiuni.

Având în vedere potențialul ridicat al zonelor, specialiștii din subordinea MADR, împreună cu reprezentanții autorităților publice locale ale comunei Sadova și ale orașului Dăbuleni, le-au explicat producătorilor condițiile de accesare ale celor două programe de minimis, cât și metode privind combaterea agenților fitopatogeni conform buletinelor de avertizare, dar și obligațiile ce le revin privind utilizarea de produse pentru protecția plantelor omologate.

De asemenea,producătorilor locali le-a fost explicată necesitatea respectării dozelor cât și a timpilor de pauzăîn utilizarea produselor pentru protecția plantelor, completarea registrelor de evidență a tratamentelor, dar și obligația de a informa OFJ cu privire la orice suspiciune de contaminare sau anomalie a plantelor.

Le-a fost reamintit faptul că utilizatorii de produse fitosanitare sunt obligați să returneze ambalajele folosite ale acestora.

Acțiunile vor continua în perioada următoare și în alte localități din județul Dolj.

Directia pentru Agricultura Judeteana Dolj