Acțiune a poliţiștilor pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile

444

Slide1În cursul acestei zile, mai mulți politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Coţofenii din Faţă au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite din domeniul „colectării și valorificării materialelor reciclabile” pe raza judeţului Dolj.

 

Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 5 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu şi 4 mijloace de transport.

 

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R.

Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 10 000 lei.

 

Valoarea mărfurilor confiscate este de 23.000 lei, reprezentând contravaloarea a 1420 kg deşeu aluminiu, 800 kg plumb, 5600 kg acumulatori auto uzaţi.

 

EXEMPLU:

 

Cu ocazia controlului efectuat pe DN 6 – DE 70, tronsonul Filiasi – Craiova, în zona Rompetrom – Sere a fost identificată în trafic o autoutilitară în care se afla cantitatea de 5600 kg acumulatori auto uzaţi, în valoare de 12.600 lei, transportată în vederea comercializării de către o persoană fizică din comuna Coţofenii din Faţă către diferiți clienți, fără a fi însoțită de facturi care să justifice proveniența mărfii.

 

Persoana fizică a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 5600 kg acumulatori auto uzaţi, în valoare de 12.600 lei, pentru care nu s-a putut prezenta documente de proveniență.