Acțiune a Poliţiei Transporturi Craiova pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale în Gara Craiova

0
politia_romanaSâmbătă, 18 noiembrie 2017, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și activităților ilicite de comerț. Activitatea oamenilor legii s-a desfășurat atât în incinta stației C.F. Craiova, unde sunt amenajate puncte de lucru ale mai multor societăți comerciale, cât și în zonele adiacente.
 
Polițiștii craioveni au verificat 9 puncte de lucru ale unor societăţi comerciale și au legitimat mai multe persoane, în special din rândul personalului angajat în cadrul unităților comerciale. În acest sens, aceștia au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23 000 lei. Totodată, polițiștii S.R.P.T. au confiscat bunuri în valoare de 800 de lei, constând în cantitatea de 150 de litri băuturi alcoolice și 400 de țigarete.
 
Un exemplu în acest sens îl reprezintă controlul efectuat la punctul de lucru ce aparţine unei S.C.  situat în cadrul Complexului comercial al Staţiei C.F. Craiova, unde s-a constatat că reprezentantul agentului economic deţinea în magazin, în vederea comercializării, cantitatea de 150 de litri băuturi alcoolice pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.
 
Agentul economic a fost sancţionat contraveţional de polițiști conform prevederilor  Legii nr. 12/1990 Rep. cu amendă în valoare de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității de băuturi alcoolice.