ABA Jiu: Păşunatul interzis pe diguri. Începe deratizare pentru combaterea dăunătorilor

0
289

aba jiu (foto: horion.ro)Sistemul de Gopodărire a Apelor Dolj va desfăşura începând de mâine, 17 aprilie 2015, acţiunea de “Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu şi fluviul Dunărea în condiții de siguranță“.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, S.G.A Dolj transmite către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.

„În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este interzis.  S.G.A Dolj nu-şi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări” .

 Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează annual, conform Planului Tehnic,  cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. Subliniem faptul că aceste substanţe  au efecte negative asupra animalelor.
Printre primăriile avizate se numără cele de la Dunăre: Rast, Negoi, Bistreţ, Catane, Cârna, Gighera, Ostroveni, Bechet, Dăbuleni.

De asemenea, acţiunea se va desfăşura şi pe digurile de la Jiu, sectorul Filiaşi- Ţuglui, iar printre localităţile vizate se numără şi Filiaşi, Braloştiţa, Brădeşti, Coţofenii din Dos,  Scaeşti.

Biroul Relaţii Presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.