A XII-a ediţie a Conferinţei Naţionale Anuale a Asociaţiei de Ştiinţe Etnologice din România la Universitatea din Craiova

0
271

aserAsociaţia de Ştiinţe Etnologice din România (A.S.E.R.), în colaborare cu Universitatea din Craiova, organizează, în perioada 18-20 noiembrie 2016, cea de-a XII-a ediţie a Conferinţei Naţionale Anuale a A.S.E.R. Tema conferinţei care, în acest an, se va desfăşura în premieră la Craiova, este „Generaţii, proiecte, bilanţuri în cercetarea etnologică din România”.

La această conferinţă naţională cu participare internaţională sunt aşteptaţi peste 100 de invitaţi de la cele mai importante universităţi, muzee, institute ale Academiei şi alte organizaţii de profil din România (Bucureşti, Sibiu, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Bistriţa, Reghin, Braşov, Zalău, Târgu Mureş) şi din străinătate (Palermo, Seghedin, Chişinău, Vârşeţ).

Vineri, 18 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” vor avea loc lansări de carte. Deschiderea oficială a conferinţei este programată pentru sâmbătă, 19 noiembrie 2016, începând cu ora 09.30, la Sala Albastră a Universităţii din Craiova. În intervalul 09.45-12.30 vor conferenţia în plen Prof.univ.dr. Otilia Hedeşan, Prof.univ.dr. Nicolae Panea, Prof.univ.dr. Nicu Gavriluţă şi Prof.univ.dr. Ignazio Buttitta, iar începând cu ora 14.00 se vor desfăşura lucrările pe secţiuni.

Duminică, 20 noiembrie 2016, începând cu ora 09.30, la Sala Albastră, va avea loc un moment aniversar, dedicat membrilor A.S.E.R. Vor fi omagiaţi Acad. dr. Sabina Ispas, Prof.univ.dr. Nicolae Constantinescu, Prof.univ.dr. Ion Cuceu, Prof.univ.dr. Virgiliu Florea, Dr. Ligia Florea şi Dr. Simona Munteanu. În încheiere, de la ora 11.30, vor fi lansate publicaţiile A.S.E.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.